Βρέθηκε ντοπέ Έλληνας πρώην Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών

Χρήση αναβολικών ουσιών αποκαλύφθηκε ότι έκανε στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο αθλητής της άρσης βαρών Γιώργος Μαρκούλας.

Βρέθηκε ντοπέ Έλληνας πρώην Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών

Ο λόγος για τον 38χρονο Γιώργο Μαρκούλα, ο οποίος το 2004 ήταν τέταρτος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 85 κιλών, πίσω από Γκιόργκι Ασανίτζε, Αντρέι Ριμπάκου και Πύρρο Δήμα.

Σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών που δημοσίευσε το ethnos.gr, ο Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS).

Ο έμπειρος αθλητής βρισκόταν σε ανοδική πορεία εσχάτως με αρκετές επιτυχίες, ενώ κατέβαλλε προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προκειμένου να αγωνιστεί στην κατηγορία των 96 κιλών.

Η ανακοίνωση της IWF (International Weightlifting Federation) αναφέρει σχετικά:

«Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεση Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ.

Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».