Ηλιάδης: Πιο δύσκολο να είσαι προπονητής

Ο δις Ολυμπιονίκης μίλησε για τη θέση του ως προπονητής στην εθνική ομάδα του Ουζμπεκιστάν.

Ηλιάδης: Πιο δύσκολο να είσαι προπονητής

Έχει αλώσει τα... τατάμια. Τα έχει ποτίσει με ιδρώτα και αίμα. Παρά τις αγωνιστικές... ανηφόρες, εκείνος όταν μιλούσε για το τζούντο, έβλεπε τα πάντα ίσιωμα. Γιατί πολύ απλά ήταν ο πρώτος των πρώτων. Όλα αυτά ως αθλητής. Τι συμβαίνει όμως πλέον από τη θέση του αρχιπροπονητή στην εθνική ομάδα του Ουζμπεκιστάν, όπου εργάζεται το τελευταίο τρίμηνο.

«Είναι δύσκολο. Περισσότερο από το να είσαι αθλητής. Όταν αγωνίζεσαι, σε οποιοδήποτε επίπεδο, φροντίζεις μόνο τον εαυτό σου, το τζούντο και τον αντίπαλο. Τώρα που βρίσκεσαι εκτός, είσαι υπεύθυνος για τα πάντα. Τα πάντα», είπε ο δις Ολυμπιονίκης στο επίσημο site της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Φαγητό, ύπνο, ταξίδια, προπονήσεις, μετακινήσεις. Είναι μια δουλειά 24ωρη, επτά ημέρες την εβδομάδα. Όμως την λατρεύω», συνέχισε ο Ηλιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ακόμη συνεχίσει να μαθαίνει πράγματα πάνω στο άθλημα που λατρεύει.

Όσο για τους μαθητές του, παραδέχονται ότι τους μεταλαμπαδεύει την εμπειρία του, γιατί πολύ απλά «είναι ο Ηλίας Ηλιάδης».

Όπως εξομολογείται ο συντάκτης του σχετικού άρθρου, ο Ηλίας Ηλιάδης «παρακολουθώντας την γλώσσα του σώματός του όταν βρίσκεται στην καρέκλα του προπονητή, δείχνει ότι μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του, παρ΄το γεγονός ότι διαθέτει έναν εκρητικό χαρακτήρα. Όμως η συμπεριφορά του είναι υποδειγματική όπως και ο αυτοέλεγχος που έχει την ώρα που δίνει οδηγίες».