Ο Γιώργος Πιλίδης πιστεύει στην πρόκριση

Το «χρυσό παιδί» της ελληνικής Πάλης, αμέσως μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αναχώρησε για τη Ρωσία, προκειμένου να συμμετάσχει σε καμπ προετοιμασίας και να βάλει τις βάσεις για την απαιτητική χρονιά.

Ο Γιώργος Πιλίδης πιστεύει στην πρόκριση

Ο Πιλίδης μιλώντας στην κάμερα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τoνίζει ότι στόχος του είναι να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δηλώνει ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ελληνική Πάλη μπορεί να πάρει δύο ακόμα προκρίσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πιλίδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γιώργο για τρίτη συνεχόμενη φορά κατακτάς το χρυσό μετάλλιο στους Ανδρες και παράλληλα πέτυχες τον πρώτο στόχο της χρονιάς...

«Σίγουρα όλα ξεκινάνε από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι στόχοι μου, όμως, όπως ξέρετε είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Δυστυχώς πέρυσι δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου έδιναν έξι εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στα πλευρά».

Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχεις στο καμπ προετοιμασίας, χωρίς να ξεκουραστείς καθόλου...

«Προσπαθώ να μην χάνω καθόλου χρόνο. Να βρίσκομαι συνέχεια σε προετοιμασίες. Η Ρωσία μου έχει δώσει πάρα πολλά στην καριέρα μου. Κάνω συχνά προετοιμασίες εκεί κι έχει γίνει σαν δεύτερό μου σπίτι. Εχω πολύ καλούς φίλους και αποφασίσαμε με τον προπονητή μου (σ.σ. Αμιράν Καρντάνοφ) να φύγουμε την ίδια μέρα που ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο, για να μην χάσουμε χρόνο. Θα βρίσκομαι στη Ρωσία, μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για σένα αποτελεί τεστ ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά;

«Σε όσους αγώνες συμμετάσχω, παλεύω για το χρυσό μετάλλιο. Εχω το ίδιο κίνητρο σε όλους τους αγώνες. Βέβαια από τότε που ξεκίνησα την Πάλη, ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οπότε βασικός μου στόχος για φέτος είναι τα προκριματικά και στη συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Στα προολυμπιακά τουρνουά η κάθε κατηγορία δίνει δύο εισιτήρια για το Ρίο. Θεωρείς εφικτό αυτόν τον στόχο;

«Δεν αγωνίστηκα στο Παγκόσμιο, αλλά ό,τι γίνεται είναι για καλό. Με αυτό το σκεπτικό ξυπνάω και κοιμάμαι κάθε μέρα, μετά τον τραυματισμό μου. Αν δεν πίστευα για την πρόκριση δεν θα πήγαινα καν».

Πλέον έχεις ξεπεράσει τον τραυματισμό σου;

«Ναι, δόξα τον Θεό».

Η Μαρία Πρεβολαράκη έχει πάρει ήδη την πρόκριση για το Τόκιο. Πιστεύεις ότι θα έχουμε πολυπρόσωπη αποστολή;

«Με καλή δουλειά πιστεύω ότι θα έχουμε 1-2 προκρίσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ