Καζαμίας 2020: Ο... τίτλος ερρίφθη

Τηρώντας την παράδοση, το ΦΩΣ υποδέχεται τη νέα χρονιά με τον Καζαμία 2020 που περιλαμβάνει προβλέψεις/προφητείες δοσμένες με χιούμορ και μόνο με χιούμορ.

Καζαμίας 2020: Ο... τίτλος ερρίφθη

Τι θα γίνει με την αποχή των διαιτητών, ποια θα είναι η μεγάλη μεταγραφή στο κανάλι του Μαρινάκη, ποιο το μέλλον του Κεμζούρα και του PAO Alive, τι ανατροπές επιφυλάσσει το πρωτάθλημα, ποιο το νέο δώρο του Σπανούλη;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα του Καζαμία μας. Πάμε να τα δούμε μήνα-μήνα…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Οι διαιτητές αποφασίζουν να λύσουν την αποχή από τους αγώνες αφού πρώτα παίρνουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Προς τον σκοπό αυτό η Λίγκα έρχεται σε συμφωνία με εταιρία σεκιούριτι που αναλαμβάνει τη φρούρησή τους σε 24ωρη βάση, με αντάλλαγμα τη διαφήμισή της στις φανέλες των διαιτητών. Παραγγέλνονται άμεσα νέες μαύρες φανέλες που έχουν επάνω το όνομα της εταιρίας: «Το VAR-ύ χέρι». Και για να ξέρουμε ποιος φυλάει ποιον, η ΚΕΔ αναλαμβάνει την υποχρέωση στο πρόγραμμα που καταρτίζει κάθε εβδομάδα να αναγράφει και τα ονόματα των σεκιούριτι δίπλα σε εκείνα του πρώτου, των βοηθών, του τέταρτου και των διαιτητών VAR

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Εγκρίνεται από το δικαστήριο η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ που απέκτησε με πλειστηριασμό η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη και το MEGAείναι έτοιμο να κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του. Μεταγραφές από άλλα κανάλια έχει πραγματοποιήσει μπόλικες. Οι περισσότερες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά υπάρχουν και μερικές που δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν πριν το κανάλι βγει ξανά στο αέρα… Μια από αυτές έχει προαναγγελθεί για την αθλητική εκπομπή που θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής μετά το τέλος του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Όταν φτάνει η πολυπόθητη ώρα, με μουσική υπόκρουση από το γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» εμφανίζεται στο πλατό ο παλαίμαχος διαιτητής, Τάσος Κάκος για να αναλύσει τις αμφισβητούμενες φάσεις από το ντέρμπι της Τούμπας.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός με τον Κεστούτις Κεμζούρα στο τιμόνι του έχει πάρει τα πάνω του, κερδίζει το ένα μετά το άλλο τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός έχει αναδειχθεί ήδη προπονητής του μήνα δυο φορές στη διοργάνωση και το όνομά του γίνεται σύνθημα στο στόμα των οπαδών που γεμίζουν σε κάθε αγώνα το ΣΕΦ για να τον αποθεώσουν. Οι Αγγελόπουλοι έχουν έτοιμο το νέο συμβόλαιο που είναι πενταετούς διάρκειας με συνολικές αποδοχές 5 εκ. ευρώ, όταν ξαφνικά σκάει η βόμβα. Ο Κεμζούρα αφήνει… παγωτό τους πάντες και φεύγει άρον άρον για τη Νέα Υόρκη, αποδεχόμενος την πρόταση του Ντέιβιντ Μπλατ να αναλάβει προπονητής στου Νιου Γιορκ Νικς.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Pao alive, του σχεδίου που έχει εκπονήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τη δημιουργία ενός ενιαίου κι ισχυρού Παναθηναϊκού, φουσκώνει εντυπωσιακά μέσα σε ένα βράδυ. Από τις 800.000 εκτοξεύεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την πρώτη έκπληξη και εν μέσω μιας άκρατης φημολογίας, ξεκινούν οι έρευνες για να βρεθεί ποιος είναι ο μέγας χορηγός, δεδομένου ότι στο καταθετήριο δεν αναφέρεται το όνομα κάποιου προσώπου παρά μόνο αυτό μιας off shore εταιρίας που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν. Το μυστήριο τροφοδοτεί για μέρες τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ώσπου ύστερα από μια εβδομάδα βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα όνομα γνωστό από την εποχή Τσάκα: Πρίγκιπας Φεϊζάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νασσερ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

ΜΑΪΟΣ

Ανατρέπονται όλα στο πρωτάθλημα. Πάνε τα πλέι-οφ, πάνε και τα πλέι-άουτ… ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, για να γλιτώσουν τις γκρίνιες και να πάρουν ψήφους στις επερχόμενες εκλογές των ομοσπονδιών, αποφασίζουν να μη διεξαχθούν τελικά πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ούτε πλέι άουτ για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Ισχύει η βαθμολογία που προέκυψε από τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Και ούτε υποβιβάζεται καμιά ομάδα. Μένουν όλες στην κατηγορία και κοντά σε αυτές ανεβαίνουν και τέσσερις από τη Σούπερ Λιγκ 2, ώστε το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 18 ομάδες. Γιατί όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, με το σύστημα αυτό το πρωτάθλημα γίνεται περισσότερο αντιπροσωπευτικό».

ΙΟΥΝΙΟΣ

Μαύρες σημαίες κυματίζουν στη Θεσσαλονίκη καθώς γίνεται γνωστή η τιμωρία που επέβαλε η UEFA στον ΠΑΟΚ για παράβαση του financial fair play. Η ΠΑΕ, με τις ακριβές μεταγραφές και τους πρόωρους αποκλεισμούς από την Ευρώπη, είχε ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ανοχής ζημιών την τελευταία τριετία. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δίνει εντολή στην ΕΠΟ να αφαιρέσει από τον ΠΑΟΚ τον τίτλο που κατέκτησε. Νέος πρωταθλητής χρίζεται ο Ολυμπιακός… Στη Βιτόρια του Καναδά γίνεται το προολυμπιακό τουρνουά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δηλώνει παρών αλλά την παραμονή του τελικού τσακώνεται με τον Πιτίνο. Ή αυτός ή εγώ, το μήνυμά του στην ΕΟΚ, που διώχνει τον Αμερικανό και στέλνει με το πρώτο αεροπλάνο τον πάντα εύκαιρο Θανάση Σκουρτόπουλο για να τον αντικαταστήσει…

ΙΟΥΛΙΟΣ

Διεξάγονται οι προημιτελικοί του Euro 2020 στις πόλεις Αγία Πετρούπολη, Μόναχο, Μπακού και Ρώμη… Στα ημιτελικά προκρίνονται Πορτογαλία, Αγγλία, Γερμανία και Ουαλία… Η Ουαλία κάνει την έκπληξη και αποκλείει την Πορτογαλία. Απογοητευμένος ο Ρονάλντο παίρνει την Χεορχίνα και φεύγει για το Κόστα Ναβαρίνο. Φτάνοντας μαθαίνει ότι την αγαπημένη του σουίτα έχει πιάσει φέτος ο Λιονέλ Μέσι κι έτσι καταγράφεται εν Ελλάδι ένα ακόμη επεισόδιο στη κόντρα των δυο παγκόσμιων άσων. Στον άλλο ημιτελικό η Αγγλία κερδίζει 1-0 τη Γερμανία, όπως και το 1966, με γκολ που η μπάλα δεν έχει περάσει τη γραμμή τέρματος. Βέβαια, τώρα υπάρχει η τεχνολογία για να ξεσκεπάσει την απάτη. Όμως, ω του θαύματος, το σύστημα είχε πέσει εκείνη την ώρα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το Τόκιο έχει φορέσει τα καλά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που επιστρέφουν στην πόλη ύστερα από 56 χρόνια… Στην ελληνική αποστολή μετέχει για πρώτη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ένα μήνα πριν έχει κατακτήσει το Γουίμπλεντον και συγκαταλέγεται στα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο Στέφανος δικαιώνει τα προγνωστικά και φτάνει στον τελικό όπου κατατροπώνει τον άλλοτε κακό του δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ. Κι ενώ η Ελλάδα έχει βγει στους δρόμους και πανηγυρίζει σκάει η είδηση βόμβα. Η WADA ανακοινώνει ότι ο νικητής του τουρνουά βρέθηκε ντοπέ. Ο Τσιτσιπάς διαρρηγνύει τα μπλουζάκια του ότι είναι αθώος και ζητά να εξεταστεί το δεύτερο δείγμα του. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Συνάμα αποκαλύπτεται ρωσικός δάκτυλος πίσω από την υπόθεση…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το πρωτάθλημα (με τις 18 ομάδες) της Σούπερ Λιγκ για την περίοδο 2020-21 ξεκινά με δυο σημαντικές αλλαγές. Για να διατρανώσει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική διαιτησία, η ΕΠΟ αποφασίζει να μη συνεχιστεί η μετάκληση ξένων διαιτητών. Στο εξής και τα ντέρμπι του πρωταθλήματος θα σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές. Και για να τους διευκολύνει στο έργο τους δίνει εντολή στα κανάλια που μεταδίδουν τους αγώνες να καταργήσουν το ριπλέι! Τέρμα πια το ξεψάχνισμα των φάσεων μέσα από τις δυο και τρεις επαναλήψεις τους. Από δω και πέρα ο τηλεθεατής θα βλέπει ό,τι και ο διαιτητής. Μια κι έξω, δηλαδή. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι θα υπάρχει λιγότερη αμφισβήτηση στις αποφάσεις των διαιτητών.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχωρά σε τροποποίηση του αθλητικού νομοσχεδίου στο σημείο που αφορά στα όρια ηλικίας και θητειών των ηγεσιών των αθλητικών ομοσπονδιών. Με την τελευταία βελτίωση το όριο ηλικίας είχε πάει από τα 70 χρόνια στα 71 αλλά, ελλείψει έμπειρων παραγόντων για να αναλάβουν τη διοίκηση, κρίθηκε επιβεβλημένη η αύξηση των ορίων. Προκειμένου δε να μην σκοτίζεται η Βουλή κάθε λίγο και λιγάκι με αυτό το θέμα, ψηφίζεται ομόφωνα ως ανώτατο όριο ηλικίας τα 100 χρόνια και παράλληλα απελευθερώνεται το όριο των θητειών. Περιχαρής ο 81χρονος Γιώργος Βασιλακόπουλος δηλώνει δημόσια ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο καλύτερος υφυπουργός που έχει περάσει από τον ελληνικό αθλητισμό».

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Το Instagram παίρνει φωτιά καθώς η Ολυμπία Χοψονίδου, με βιντεάκι μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, ανακοινώνει ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα γίνει για έβδομη φορά πατέρας. Στο βίντεο φαίνεται η πρώην Σταρ Ελλάς να δίνει στον αρχηγό του Ολυμπιακού ένα ξύλινο κουτάκι που έχει μέσα το τεστ εγκυμοσύνης! Μόλις το βλέπει εκείνος αναφωνεί: «Είσαι έγκυος; Να πάω να βουτήξω μέσα; Τι λες τώρα;». Η είδηση ταξιδεύει με αστραπιαία ταχύτητα. Φτάνει και στα αυτιά του Θοδωρή Παπαλουκά που είναι μεγάλο πειραχτήρι. Αυτός σπεύδει να στείλει μήνυμα στον Σπανούλη: «Τζάμπα πήγε η συνδρομή netflix, πενταετούς διάρκειας που σας έκανα δώρο πέρσι».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Τα έργα της υπογειοποίησης ολοκληρώθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ και φτάνει η ώρα για να τελεστούν τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ, που όπως είναι γνωστό φέρει την ονομασία «Αγιά Σοφιά». Πλήθος κόσμου συρρέει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δει με τα ίδια του τα μάτια το θαύμα και να πάρει μέρος στη γιορτή. Στην τελετή χοροστατεί ο ίδιος ο πατριάρχης Βαρθολομαίος που έχει έρθει από την Κωνσταντινούπολη για να δώσει την ευλογία του. Δίπλα του ο Δημήτρης Μελισσανίδης αδημονεί πότε θα κοπεί η κορδέλα για να εισέλθει στον «ναό». Όταν επιτέλους φτάνει η στιγμή, στέκεται εκστασιασμένος μπροστά στο δημιούργημά του και ως άλλος Ιουστινιανός ακούγεται να λέει: «Νενίκηκά σε Σώκρατες», έχοντας κατά νου τον Κόκκαλη που πολλά χρόνια πριν είχε φτιάξει το «Γ. Καραϊσκάκης».

Καλή Χρονιά