Αντιδράσεις από ΕΟΕ, ΕΟΚ και ΣΕΓΑΣ για τις θητείες και τα ηλικιακά όρια του νέου αθλητικού νόμου!

Την έντονη αντίδραση των ομοσπονδιών προκάλεσαν οι νέες διατάξεις που προβλέπουν περιορισμούς στις θητείες και στα ηλικιακά όρια για τα μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αντιδράσεις από ΕΟΕ, ΕΟΚ και ΣΕΓΑΣ για τις θητείες και τα ηλικιακά όρια του νέου αθλητικού νόμου!

Κατά την ακρόαση των φορέων την αντίθεσή τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Αρχικά ο Σπύρος Καπράλος σημείωσε σχετικά: «Η ΔΟΕ μας έχει προτρέψει να ορίσουμε όρια ηλικίας και θητειών από μόνοι μας. Άλλωστε η ίδια η ΔΟΕ το έκανε από μόνη της. Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται ανανέωση στις ομοσπονδίες. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται με νόμους, αλλά με αυτορύθμιση. Και είμαστε αντίθετοι στην αναδρομικότητα».

Σε εντονότερο ύφος μίλησε ο Βασίλης Σεβαστής: «Δεν δεχόμαστε τέτοιες μομφές περί διαχείρισης στις ομοσπονδίες. Δεν είμαστε λαμόγια και καρεκλοκένταυροι. Έρχονται ολυμπιακοί αγώνες και έχετε αναστατώσει όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό των ομοσπονδιών. Αν περάσετε αυτό το νόμο θα αγωνιστούμε να τον ανατρέψουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης είπε από την πλευρά του: «Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τις θητείες. Στοχοποιείτε τις ομοσπονδίες και παρεμβαίνετε στο αυτοδιοίκητό τους. Σε καμία άλλη κατηγορία εκλεγμένων πολιτών δεν υπάρχει όριο στις θητείες. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε ψήφιση αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που να οδηγήσουν και σε αποκλεισμό μας από διεθνείς διοργανώσεις».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας