Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τaekwondo Παραλίας στη Ρόδο

Mε μία πανέμορφη Τελετή Έναρξης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ξεκίνησε το World Taekwondo Beach Champions που για δεύτερη χρονιά αναμένεται να συναρπάσει τους φίλους του αθλήματος και να προσφέρει συναρπαστικές στιγμές.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τaekwondo Παραλίας στη Ρόδο

Η Τελετή Έναρξης έγινε στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» δίπλα στα τείχη και ξεκίνησε με την εντυπωσιακή παρέλαση των 18 χωρών που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.

Η παρέλαση με τις σημαίες είχε ξεκινήσει από την Πύλη Ελευθερίας και αφού οι αθλητές, οι διαιτητές και οι συνοδοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη κατέληξαν στο Θέατρο. Τους συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος που επισήμανε:

«Καλωσορίζουμε όλους τους ξένους φίλους μας απ’ όλο τον κόσμο και τους εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες τους. Για τη Ρόδο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φιλοξενεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις και όπως έδειξε η περσινή πρώτη διοργάνωση και φέτος οι αγώνες θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία.»

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού & Αθλητισμού του Νοτίου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου, τόνισε: «Η Ρόδος μέσω αυτής της διοργάνωσης γίνεται ένας τόπος που ενώνει πέντε ηπείρους και χώρες απ’ όλο τον κόσμο που ανταγωνίζονται στο όνομα του αθλητικού πνεύματος. Η Περιφέρεια στηρίζει όλες αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τaekwondo Παραλίας σε συνδυασμό με το Μαραθώνιο που θα γίνει την Κυριακή, βάζουν τη Ρόδο στο αθλητικό επίκεντρο όλης της Ελλάδας.»

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τaekwondo εκπροσωπήθηκε από το Νίκο Έξαρχο, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Michel Madar κήρυξε την έναρξη τονίζοντας: «Το World Taekwondo Beach Championships ανοίγει νέους ορίζοντες στο άθλημα του Taekwondo, καθώς το συνδέει με νέα, πιο νεανικά κοινά. Η Τελετή Έναρξης που έγινε σήμερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ενώνει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την κληρονομιά.»

Ακολούθησε επίδειξη από την κορεατική DEMO TEAM, ενώ το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασαν οι νέοι αθλητές του Γυμναστικού Αθλητικού Ομίλου Τaekwondo Ρόδου με την παρουσίαση Poomsae που έκαναν.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης και συνεχίζονται την Πέμπτη μεταξύ 13.00 – 17:00 ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα γίνουν από τις 13:00 ως τις 18:00, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Το World Taekwondo Beach Championships γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τaekwondo αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τaekwondo, τη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της εταιρείας Sports Traveler 76.

Όπως και πέρυσι, Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος θα είναι η Daedo International, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την καινοτομία στο taekwondo.

Επίσης τοπικά στηρίζουν τη διοργάνωση, η VIPS Cars παρέχοντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, τα Coffee Island, η BAΠ B.Κούγιος ΑΒΕΕ με νερά, ψυγεία και ομπρέλες, η Παναγιωτάς Α.Ε, η Garden με τα αντιηλιακά της, η Pane di Capo, η Gem Travel που είναι συνεργάτης ταξιδιωτικών, το Casino Rhodes και ο Α.Σ Τaekwondo Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες

https://facebook.com/worldtaekwondobeach/

https://www.sportstraveler76.com