Κυρίαρχος και στο κανόε καγιάκ ο Ολυμπιακός (pics)

Στην Σύρο διοργανώθηκε με εξαιρετικές εντυπώσεις το δεύτερο κύπελλο Αιγαίου, όπου βραβεύτηκε και ο έφορος κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού, Τάσος Βουγίδης.

Κυρίαρχος και στο κανόε καγιάκ ο Ολυμπιακός (pics)

Άλλη μία διοργάνωση του ναυτικού Ομίλου Σύρου στέφθηκε από επιτυχία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Όρμο της Βάρης έγιναν οι αγώνες στα πλαίσια του 2ου Κυπέλλου Αιγαίου για κανόε Καγιακ και Sup υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας κανόε καγιάκ και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Το Σάββατο διεξήχθησαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών του κανόε καγιάκ και την Κυριακή οι αγώνες όρθιας κωπηλασίας (SUP) σε μια απόσταση διακοσίων μέτρων που είχε οριοθετηθεί με σημαδούρες μέσα στον Όρμο της Βάρης.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, τον Ναυτικό Όμιλο Γιαλιά Σαλαμίνος, τον ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας, τον Ναυτικό Όμιλο Βάρης-Βάρκιζας, τον ναυτiκό όμιλο Χαλκίδας και φυσικά από τον διοργανωτή ναυτικό όμιλο Σύρου.

Πολυνίκης αναδείχτηκε η ομάδα του Ολυμπιακού στην οποία απονεμήθηκε σχετικό έπαθλο από τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Γιώργο Φίλιο.

Το έπαθλο παρέλαβε ο έφορος της Πειραϊκής ομάδας Αναστάσιος Βουγίδης που για τους γνώστες του αθλήματος αποτελεί ιστορική μορφή αφού είναι ο πρώτος πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα του Κανόε -Καγιάκ και συγχρόνως είναι ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Αθλήματος.

Για την συνολική του προσφορά ο Ναυτικός Όμιλος τον τίμησε ξεχωριστά. Το βραβείο παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μάρκος Δαδάος.

Στην εκδήλωση των απονομών ήταν παρόν και ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης Γιάννης Βρούτσης.


Ο Βουγίδης δήλωσε:

«Είναι η 2η χρονιά που ο ναυτικός Όμιλος Σύρου με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου Ερμούπολης διοργανώνουν το Κύπελλο Αιγαίου Κανόε Καγιάκ και Sup υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ.

Προηγήθηκε ένας διασυλλογικός αγώνας το 2017 που οι άνθρωποι του Ν.Ο Σύρου απέδειξαν ότι δίκαια ο ΝΟΣ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Ομίλους της πατρίδας μας (όντας ο δεύτερος παλαιότερος ) και έτσι προχωρήσαμε σε μια ευρύτερη συνεργασία.

Η φετινή διοργάνωση ήταν ακόμα καλύτερη. Ο στίβος στη Βάρη ιδανικός, οι συμμετοχές θα μπορούσαν βέβαια να ήταν περισσότερες όμως αυτό δεν μειώνει την οργανωτική επιτυχία της.

Αν έπρεπε κάτι να ξεχωρίσω ήταν η φιλοξενία που μας παρείχε ο πρόεδρος και τα μέλη του ναυτικού Ομίλου και η στήριξη που εξασφαλίζει από την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Έπειτα από τρία χρόνια συνεργασίας ανεπιφύλακτα μπορώ να πω ότι οι εντυπώσεις μου από τον Ναυτικό Όμιλο και από την Σύρο είναι εξαιρετικές.

Είναι καιρός να δοθεί στην Σύρο μια διοργάνωση μεγαλύτερης εμβέλειας αφού θα πρέπει να υπολογίσουμε την τεράστια εμπειρία των μελών του Ναυτικού Ομίλου της Σύρου από σπουδαίες διοργανώσεις που έχουν φέρει σε πέρας αλλά και στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, τον Δήμο και την κοινωνία του νησιού.

Αξίζει να επενδύσουμε σαν Ομοσπονδία στην Σύρο η οποία είναι σίγουρο ότι θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους.


Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους των διοργανωτών να με βραβεύσουν για την σαραντάχρονη προσφορά μου στο άθλημα.

Αυτό το βραβείο θα ήθελα να το αφιερώσω στον αείμνηστο Γιώργο Μοναχό που μαζί ξεκινήσαμε το τμήμα κανόε καγιάκ στον Ολυμπιακό και σήμερα αναδείχτηκε πολυνίκης στην διοργάνωση.