Γιαννακόπουλος: «Έπρεπε να κερδίσουμε 2-1 τον Ολυμπιακό»

«Να προχωρήσει ο Βοτανικός και το PAO Alive και εδώ είμαι» είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στον αγιασμό του Ερασιτέχνη...

Γιαννακόπουλος: «Έπρεπε να κερδίσουμε 2-1 τον Ολυμπιακό»

Στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια του αγιασμού του Ερασιτέχνη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του Βοτανικού, αλλά και τους στόχους για την ομάδα μπάσκετ των «πρασίνων».

Αρχικά, για την παρουσία φιλάθλων της ομάδας στον αγιασμό επεσήμανε πως «η παρουσία του κόσμου δείχνει ότι κάτι αρχίζει να κινείται στον Ερασιτέχνη. Θέλω να πιστεύω πως και με τις εγκαταστάσεις στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός θα γίνει αυτός που ήταν. Προχωρά το θέμα, όλα προχωρούν βάσει προγράμματος».

Για το αν θα μπορούσε να εμπλακεί και στην ΠΑΕ τόνισε: «Είμαι στην ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Μακάρι να προχωρήσουν όλα όσα είχα πει, ο Βοτανικός, το PAO Alive και εδώ είμαστε να υποστηρίξουμε όλα τα τμήματα. Όσο περνά από το δικό μου το χέρι εγώ εδώ είμαι. Πολύς κόσμος συμμετέχει στο PAO Alive, αλλά περιμένουμε να συμμετέχουν κι άλλα κομμάτια της κοινωνίας. Ίσως κάποιοι μετά τις διακοπές θέλουν να εστιάσουν στις επιχειρήσεις τους και να βοηθήσουν μετά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει άνθρωπος που έχει την οικονομική δυνατότητα και δεν θα βοηθήσει».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι των δύο «αιωνίων» στο πρωτάθλημα, λέγοντας: «Πήραμε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό, αλλά κανονικά έπρεπε να κερδίσουμε 2-1. Τι άλλο θέλετε να σας πω;».

Τέλος, για τους στόχους της μπασκετικής ομάδας τη νέα σεζόν, όπως επίσης και τους αντίστοιχους στον Ερασιτέχνη, είπε: «Πάντα είμαστε αισιόδοξοι, ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θέλω να πιστεύω πως έχουμε ανέβει επίπεδο, το μπάτζετ είναι μεγαλύτερο από πέρσι, αλλά και οι άλλες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Το μπάσκετ ξαναρχίζει να γίνεται ένα μεγάλο σπορ. Σκοπός είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε ομάδες που είναι στημένες χρόνια. Ο Ολυμπιακός πήρε 35 εκατομμύρια ευρώ από το Champions League και έδωσε κατευθείαν 3,5 εκατ. στον Ερασιτέχνη. Όμως η Παναθηναϊκή ψυχή έχει αποδείξει πως όλα αυτά μπορεί να τα υπερβεί».