Μώραλης για το κολυμβητήριο στον Πειραιά και τα νέα γήπεδα

Τα θέματα που αποτελούν σημεία αιχμής για τη Δημοτική Αρχή Πειραιά ανέλυσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο Κανάλι 1 (90,4 fm) και την εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος» με τους Νίκο Παρασκευά, Τάκη Μαυρέα και Κωνσταντίνα Πετούση.

Μώραλης για το κολυμβητήριο στον Πειραιά και τα νέα γήπεδα

Φυσικά ο Γιάννης Μώραλης μίλησε και για το κολυμβητήριο που θα χρηματοδοτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και το γήπεδο του Εθνικού.

Για τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ είπε: «Στόχος του δήμου είναι να απαλλοτριωθούν οι χώροι των οικοπέδων και να αποδοθούν στον δήμο για να μπορέσει να τους αξιοποιήσει με τη δημιουργία κολυμβητηρίου, το οποίο έχει πει ότι θα χρηματοδοτήσει ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης».

Για το οικόπεδο ΣΕΦ: «Ο Δήμος Πειραιά είχε συμφωνήσει με την προηγούμενη Περιφερειάρχη Αττικής και τον Υπουργό Αθλητισμού σε ένα μοντέλο συνδιαχείρισης του χώρου που καλύπτει πάνω από 300 στρέμματα. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό θα υπήρχε διοικητικό συμβούλιο στο ΣΕΦ αποτελούμενο από 5 μέλη, 3 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον Δήμαρχο. Στόχος του δήμου είναι το μοντέλο αυτό να το υιοθετήσει και η νέα κυβέρνηση, ώστε να έχει λόγο και ο Δήμος του Πειραιά στη διαχείριση των χώρων»


Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει ακόμα το γήπεδο 11επί 11 στη διασταύρωση Θηβών και Φαλήρου, ο κ. Μώραλης εξήγησε ότι η συμφωνία που υπήρχε ήταν να καθαριστεί ο χώρος από τα στέγαστρα και τα υπόλοιπα χαλάσματα που υπήρχαν και να παραδοθεί στον Ολυμπιακό για να τον διαμορφώσει με δικά του έξοδα, σε σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο, ώστε να αθλούνται οι νέοι της περιοχής.

Ωστόσο, επειδή τα στέγαστρα περιείχαν αμίαντο, ήταν πολύ δύσκολη η επιχείρηση της κατεδάφισης και μεταφοράς του, γι αυτό και σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Τώρα όμως οι εργασίες μπαίνουν στην τελική φάση και πιστεύω ότι μέχρι τον Μάιο του 2020 ο χώρος θα καθαριστεί και θα δημιουργηθεί το νέο γήπεδο, τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο γήπεδο του Εθνικού ο κ. Μώραλης είπε, ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού, κοντά στο γήπεδο του Δήμου Κερατσινίου που και αυτό έχει γίνει σε έκταση που ανήκει στον Δήμο του Πειραιά. Υπάρχει προϋπολογισμός περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του γηπέδου, οπότε συζητάμε με τη διοίκηση του Εθνικού για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, αφού βεβαίως ολοκληρωθούν οι νομικές ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος εναντίον των καταπατητών του χώρου.

Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που είχαν τεθεί κατά καιρούς, για το γήπεδο στο ΣΕΦ ή το γήπεδο στις επιχωματώσεις της παραλίας Μοσχάτου, έχουν απορριφθεί καθώς υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι είτε από την πλευρά του ΣΕΦ είτε από την πλευρά της Πολιτείας, που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν.