Έλληνες κέρδισαν στον Ημιμαραθώνιο του Ενσκέντε (pics)

Με τα γαλανόλευκα ελληνικά χρώματα «ντύθηκε» ο φετινός ημιμαραθώνιος στο Ένσκεντε της Ολλανδιας.

Έλληνες κέρδισαν στον Ημιμαραθώνιο του Ενσκέντε (pics)
Eurokinissi

Και στους άνδρες και στις γυναίκες κέρδισαν δρομείς απο τη χώρα μας.

Στην κούρσα των ανδρών πρώτος έκοψε κορδέλα ο Γιώργος Μενής με χρόνο 1:07:33, κάτω απο το όριο του ΣΕΓΑΣ (1:07:40) για συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου τον Αύγουστο.

«Ο στόχος μου ήταν να πιάσω το όριο της ελληνικής ομοσπονδίας για την πρόκριση στον μαραθώνιο του Πανευρωπαϊκου στο Βερολίνο. Το κατάφερα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς τρέξαμε με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος! Ευελπιστώ να συμπεριληφθώ στην ελληνική ομάδα για τον μαραθώνιο στο Βερολίνο. Με τον προπονητή μου Παναγιώτη Χαραμή συνεχίζουμε την προσπάθεια και τη άκληρη δουλειά για τις επερχόμενες προκλήσεις», δήλωσε στο ΦΩΣ λίγο μετά την επιτυχία του ο ταλαντούχος δρομέας αντοχής!

Άλλα και στις γυναίκες τον ημιμαραθώνιο στο Ένσκεντε κέρδισε γυναίκα. Η πανελληνιονίκης του μαραθωνίου δρόμου και επίσης αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή Ράνια Ρεμπουλη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 1:17:20.

Ωστόσο αυτή η επίδοση δεν δίνει πρόκριση προς το παρόν στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια για το Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου καθώς το όριο του ΣΕΓΑΣ για τις γυναίκες είναι 1:14:40.

Να σημειωθεί ότι η ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία για την εποχή στην ολλανδική πόλη επηρέασε την απόδοση όλων των δρομέων και η σημερινή νίκη της Ράνιας Ρεμπούλη αποτελεί σίγουρα μια ακόμα λαμπρή στιγμή στη δρομική καριέρα της!

Στον αρχαιότερο μαραθώνιο της Ολλανδιας νικητής αναδείχθηκε ο Μαροκινός Χικάμ Ελ Μπαρουκί με χρόνο 2:26:18 και στις γυναίκες κέρδισε η Κενυάτισσα Κελέν Γουατίρα με χρόνο 2:34:06.

Η κορυφαία Ελληνίδα τριαθλήτρια Ντενιζ Δημάκη ήρθε πρώτη στην κατηγορία άνω των 40 ετών με χρόνο 2:59:16 και τερμάτισε στη γενική κατάταξη γυναικών!

Στο λογαριασμό της στα social media η σπουδαία αθλήτρια έκανε την εξής ανάρτηση:

«Ήταν γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι θα είναι ένα από τα πιο ζεστά Σαββατοκύριακα!

Όπου και αν γινόταν Μαραθώνιος ( Βιέννη, Λονδίνο,Κρακοβίας, Έσεντε...) επικρατούσε καύσωνας.

Οι συνθήκες για τους μαραθωνοδρόμους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ήταν πραγματικά δύσκολες. Εγώ αισθάνθηκα και επικίνδυνες και απάνθρωπες... για Μαραθώνιο σήμερα.

Η εκκίνηση στις 10.00 και όσο περνούσε η ώρα η ζέστη γίνονταν πιο βασανιστική. Το θερμόμετρο έφτασε τους 29 c με ηλιοφάνεια την ώρα του αγώνα.

Το ξέραμε όμως.

Ο στόχος λοιπόν ήταν ένας Μαραθώνιος αξιοπρεπής, τίμιος και με καρδιά! Για αυτό είμαι χαρούμενη που κατάφερα να τερματίσω σήμερα σε έναν ακόμη διεθνή Μαραθώνιο στην 7η θέση ( 1η στην κατηγορία μου)και επίδοση 2.59.17. Ο Τερματισμός με τέτοιες συνθήκες με κάνει περήφανη και αισθάνομαι δυνατή και η επίδοση με φέρνει στην 2η θέση εντός της Ελλάδος για το 2018 μέχρι στιγμής».