Ιστιοπλοΐα: Η επόμενη διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου (pics)

Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου έλαβε τέλος, με τους διοργανωτές παρόλα αυτά να προγραμματίζουν ήδη τον επόμενο.

Ιστιοπλοΐα: Η επόμενη διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου (pics)

Με την τελετή απονομών έπεσε η αυλαία του 52ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Τα μελτέμια και οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες χαρακτήρισαν και αυτή τη φορά τον ιστορικό θεσμό, και οι διοργανωτές – λάτρεις της ιστιοπλοΐας- αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την 53η διοργάνωση την ίδια εποχή ώστε οι ιστιοπλόοι να έχουν και πάλι την ευκαιρία να αγωνιστούν σε παρόμοιες συνθήκες.

Έτσι, ο 53ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου 2020. Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου που και εφέτος απέδειξε ότι είναι, όπως χαρακτηρίζεται, «the toughest race», γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ιστιοπλόους, παρά κάποιες μικρές ζημιές σε σκάφη. Ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε ακόμα πιο μεγάλη συμμετοχή σκαφών, να μεγαλώσει περισσότερο ο Αγώνας, και να ανοιχτούμε με περισσότερες συμμετοχές και από το εξωτερικό. Στόχος μας είναι η διοργάνωση να γίνει ένα πολύ μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός και η Άνδρος ένα κέντρο ιστιοπλοΐας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Λεωνίδας Πολέμης.

Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να διεξαχθούν οι δύο από τις τρεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Τα μελτέμια δοκίμασαν τις αντοχές πληρωμάτων και σκαφών και οι όλοι ιστιοπλόοι βγήκαν νικητές στη μάχη απέναντι στη φύση.

«Είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ένα τριήμερο, γεμάτο ένταση, αδρεναλίνη και συγκινήσεις σε θάλασσα και σε στεριά. Οι νικητές ήταν αυτοί που βρήκαν τη λεπτή γραμμή μεταξύ μάξιμουμ ταχύτητας και αυτοκαταστροφής. Οι διοργανωτές δίνουν ραντεβού από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου 2020 σε όσους ιστιοπλόους θέλουν να αναμετρηθούν με τα μελτέμια και να γευτούν τις γλύκες της Άνδρου», υπογράμμισε σε ο ταμίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Χριστόφορος Στράτος.

Στην 52η διοργάνωση νικητής στα ORC Club, στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά. Στον αγώνα πήραν μέρος και σκάφη στην κατηγορία των Super Yacht, τα οποία «έκλεψαν» την παράσταση με την ομορφιά τους και το μέγεθος της ιστιοφορίας τους. Την πρωτιά στη γενική κατάταξη κατέκτησε το «Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD» των Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου.

Χρυσός Χορηγός για 3η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα - μέλος του Ομίλου Eurobank, που, με έδρα το Λουξεμβούργο, δραστηριοποιείται και στο Λονδίνο και την Ελλάδα.

Αργυρός χορηγός συνεχίζει να είναι η Moët & Chandon. Η κορυφαία και πιο αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο στηρίζει τον δύσκολο αλλά και πιο εκλεπτυσμένο αγώνα, όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι, επίσης, οι εταιρίες Polembros Shipping και New Shipping Limited, ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρίες PATSEAS, Amalia Hotels, Sebago, StGeorge Lycabettus, Kokkoris Optics – Bolle, Explore Andros, Kyvernitis Travel, Bake Hellas,Mavriki & Co και Mont Blanc.Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.