Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο ατομικό BC3!

Ακόμα μια διάκριση για την χώρα μας, αυτή την φορά όμως έρχεται από έναν παραολυμπιονίκη αθλητή ο οποίος έδειξε τις ικανότητες που διαθέτει στην κατηγορία του ατομικού BC3.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο ατομικό BC3!

Μία ακόμη χρυσή σελίδα στο πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό του, πρόσθεσε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης του μπότσια, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 3η ημέρα στην Σεβίλη.

Ο Πολυχρονίδης, ο οποίος έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό, κατέκτησε αήττητος την κορυφή της κατηγορίας BC3 (μπότσια).

Στα προκριματικά σημείωσε τρεις νίκες, ενώ στον δρόμο για τον τελικό νίκησε 7-0 τον Πολωνό Ισκζίτσκι (φάση 8) και 9-0 τον Σουηδό Χάγκνταλ (ημιτελικά). Στον τελικό νίκησε με 8-1 τον Ρώσο Λεγκοστάφ, πανηγυρίζοντας έτσι την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Η κατάταξη των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών

Μέχρι των οκτάδα σε BC1 και BC4 έφτασαν οι Παναγιώτης Σουλάνης, Χρήστος Κυπριώτης και Νίκο Βασίλη.

Ο Κυπριώτης στα προημιτελικά της BC1 ηττήθηκε 7-4 από τον Σλοβάκο Κραλ και πήρε την θέση, ενώ 6ος στην τελική κατάταξης της ίδιας κατηγορίας ήταν ο Σουλάνης μετά την ήττα με 7-1 από τον Ρώσο Γκούτνικ. Στην κατηγορία BC4, o Βασίλη κατέλαβε την θέση μετά την ήττα στην οκτάδα από τον Σλοβάκο Αντρέιτσικ με 7-3.