Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του «56ου Ράλλυ Αιγαίου»

Με τη συμμετοχή 19 σκαφών με ανταγωνιστικά πληρώματα και ιστιοπλόους που έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, το «56 Ράλλυ Αιγαίου» θα ανοίξει πανιά στις 19 Ιουλίου με νησιά - σταθμούς την Αστυπάλαια και τη Μήλο.

Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του «56ου Ράλλυ Αιγαίου»

Η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πραγματοποιηθεί στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το Θ/Κ «Γεώργιος Αβέρωφ», στις 18.00.

«Ο ΠΟΙΑΘ συνεχίζοντας μία παράδοση 55 ετών διοργανώνει και εφέτος το Ράλλυ Αιγαίου. Ακολουθώντας τις οδηγίες της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφιερώνει και την εφετινή διοργάνωση, σε συνεργασία με την Helmepa, στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρώτη διαδρομή από το Φάληρο μέχρι την Αστυπάλαια είναι απόστασης 170 ναυτικών μιλίων, και θα περιλαμβάνει ενδιάμεση βαθμολογική «πόρτα» στην περιοχή Βαθύ της Σίφνου, χωρίζοντας τη διαδρομή σε δύο ιστιοδρομίες. Στόχος της «πόρτας» είναι να δοθεί σε περισσότερα σκάφη η δυνατότητα διάκρισης», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στην πανέμορφη «Αστροπαλιά» θα διεξαχθεί (23/7) παράκτια ιστιοδρομία (15-20 ναυτικών μιλίων), και όσοι βρεθούν στο γραφικό νησί των Δωδεκανήσων θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποια από τα καλύτερα σκάφη του ελληνικού στόλου ανοικτής θαλάσσης σε μία εντυπωσιακή αναμέτρηση. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις όπου θα πάρουν μέρος και οι κάτοικοι του νησιού, τις οποίες υποστηρίζει και ο δήμος.