Βοτανικός: Κοινή δήλωση Γιαννακόπουλου - Μπακογιάννη

Με κοινή δήλωση των Κώστα Μπακογιάννη και Δημήτρη Γιαννακόπουλου ολοκληρώθηκε η μεταξύ τους συνάντηση για το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Βοτανικός: Κοινή δήλωση Γιαννακόπουλου - Μπακογιάννη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Κώστα Μπακογιάννη με θέμα το πρότζεκτ του Βοτανικού, με τους δύο άνδρες να προβαίνουν σε κοινή δήλωση.

«Επιβεβαιώθηκε η κοινή διάθεση που έχουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ξεκινώντας από την επόμενη Παρασκευή θα γίνει το "king of meeting" με τις ομάδες εργασίας και από την πλευρά του δήμου, αλλά και από την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ώστε να τα βάλουμε όλα κάτω, να δούμε νομοθετικά τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Και τους συντελεστές δόμησης, το πράσινο, όλα αυτά τα πράγματα, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή γιατί υπάρχουν πάρα πολλά βήματα. Θα πρέπει βήμα-βήμα να πάμε και να τα προσπερνάμε, αλλά εφόσον υπάρχει διάθεση και από τον δήμο και από την κυβέρνηση και από τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει αυτό το έργο, είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πόσο θετικός είναι ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων για το έργο:

«Πάντα από τη πρώτη στιγμή ήταν θετικός και σήμερα ήταν ακόμα πιο θετικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ»

Για το αν υπάρχει κάποιος φόβος από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: «Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί, πιστεύω ότι όποιο εμπόδιο και να παρουσιαστεί, που σίγουρα θα παρουσιαστεί πιστεύω θα το ξεπεράσουμε».

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε:

«Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο, ένα πολύ σημαντικό έργο αστικής αναζωογόνησης. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη λειτουργία της Αθήνας. Συμφωνήσαμε ότι θα προχωρήσουμε με την εναρκτήρια συνεδρίαση των ομάδων εργασίας την επόμενη Παρασκευή.

Ξέρουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας. Προφανώς δεν κόβουμε καμία κορδέλα, δεν πανηγυρίζουμε, κρατάμε τη μπάλα χαμηλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ερασιτέχνη.

Με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα. Για τον Παναθηναϊκό, για όλους εμάς».

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Κοινή πραγματικότητα είναι πως ο κόσμος το έχει ακούσει πολλές φορές όλο αυτό το έχει δει το έργο. Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι τους ίδιους μας τους εαυτούς».