Ο πρώην κυβερνήτης του Ρίο καταγγέλλει δωροδοκία «Αθανάτων» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016!

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο διαφθοράς που εκτός του Λαμίν Ντιάκ, εμπλέκει πλέον και τους Σεργκέι Μπούμπκα, Αλεξάντερ Ποπόφ.

Ο πρώην κυβερνήτης του Ρίο καταγγέλλει δωροδοκία «Αθανάτων» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016!

Οι κατηγορίες διαφθοράς εναντίον του Λαμίν Ντιάκ όλο και πληθαίνουν, με τον πρώην πρόεδρο της IAAF να βάλλεται και από τον τέως κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016!

Ειδικότερα, ο Σέρζιο Καμπράλ Φίλιο, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί λόγω διαφθοράς, σε κατάθεσή του στο δικαστήριο τόνισε ότι έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά ως και 9 ψήφων, κατά την περίοδο υποψηφιότητας της βραζιλιάνικης πόλης για τους Αγώνες του 2016.

Μάλιστα, στην όλη υπόθεση εμπλέκονται πλέον και o παλιός «θρύλος» του επί κοντώ και νυν πρόεδρος της IAAF, Σεργκέι Μπούμπκα, όπως και ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ποπόφ.

Αμφότεροι, βεβαίως, αρνήθηκαν πλήρως τις κατηγορίες, με τον Μπούμπκα να τονίζει μέσω Twitter:

«Απορρίπτω εντελώς τους ψευδείς ισχυρισμούς του κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα εκτίει ποινή μακράς φυλάκισης για διαφθορά. Ο κ. Ντιάκ ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου για την ψήφο μου σχετικά με την εκλογή της πόλης που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι δικηγόροι μου θα ζητήσουν από τον κ. Ντιάκ να εξηγήσει τις κατηγορίες του κ. Καμπράλ ο οποίος στην κατάθεσή του αναφέρει πως θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ψήφο μου».

Η ανάλογη τοποθέτηση του Ποπόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων R-Sport έχει ως εξής:

«Μπορώ να πω ότι δεν είχα καν ψηφίσει για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Συμμετείχα στην ψηφοφορία, αλλά η ψήφος μου δεν ήταν για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα συνεργαστώ με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΔΟΕ, προκειμένου να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση».