Θρύλοι του παγκόσμιου αθλητισμού με τη φανέλα του Ολυμπιακού (pics)

Με αφορμή τις σπάνιες φωτογραφίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα ερυθρόλευκα, το Fosonline.gr παρουσιάζει "θρύλους" του παγκοσμίου αθλητισμού, που έχουν φορέσει έστω και μία φορά της φανέλα του Ολυμπιακού.

Θρύλοι του παγκόσμιου αθλητισμού με τη φανέλα του Ολυμπιακού (pics)

ΜΠΟΜΠΙ ΜΟΥΡ

Πριν από ακριβώς 47 χρόνια, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 1972, ο θρυλικός Άγγλος αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Μπόμπι Μουρ, είχε προσκληθεί από τον εμβληματικό πρόεδρος του Ολυμπιακού, Νίκο Γουλανδρή, προκειμένου να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού των ερυθρόλευκων σε φιλικό ματς με την Κορίνθιανς. Ο Μουρ ήταν ο αρχηγός της Αγγλίας στο παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Τον Ιανουάριο του 2005, ο Αργεντινός σούπερ σταρ πάτησε το πόδι του στη χώρα μας για να παραλάβει την κάρτα μέλους του στον Ολυμπιακό! Η εικόνα που αντίκρισαν οι φίλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν σοκαριστική, καθώς ο Ντιεγκίτο ζύγιζε 130 κιλά. Ο Ντιεγκίτο ήρθε και ενάμιση χρόνο αργότερα στη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εμφανώς αδυνατισμένος.

ΠΕΛΕ

Μέλος του Ολυμπιακού έγινε στις 12 Μαϊου 2005 ο Πελέ, ο οποίος τιμήθηκε από τον πειραϊκό σύλλογο σε ειδική εκδήλωση στο Καραϊσκάκη. «Σήμερα συναντώνται ο Θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με τον Θρύλο της Ελλάδας», είχε δηλώσει ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης. Εκ μέρους των παλαιμάχων, τον Πελέ βράβευσε ο αείμνηστος, Κώστας Πολυχρονίου, προσωπικός αντίπαλος του Βραζιλιάνου στο νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σάντος τον Ιούλιο του 1961.

ΣΟΚΡΑΤΕΣ

To 2006 o μεγάλος Βραζιλιάνος, Σόκρατες, είχε έρθει στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Στις 15/11/2006 γράφτηκε μέλος του Ολυμπιακού, με αριθμό μητρώου 8, όπως ο αριθμός της φανέλας που φορούσε, όταν έπαιζε. Στο περιθώριο του αγώνα Ολυμπιακός - Καλαμαριά 5-0, στις 12/11/2006, είχε δηλώσει: «Θα είμαι Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί είναι ο λαοφιλέστερος σύλλογος στην Ελλάδα».

KOΜΠΕ ΜΠΡΑΪΑΝΤ

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011, ο Κόμπι Μπράιαντ που ήταν προσκεκλημένος εταιρίας αθλητικής ένδυσης, δέχτηκε το δώρο του Βασίλη Σπανούλη, που ήταν η φανέλα του Ολυμπιακού, με τυπωμένο στο πίσω μέρος της τον αριθμό 24! Ο εκ των κορυφαίων αθλητών του ΝΒΑ είχε ανεβάσει τη φωτογραφία με την ερυθρόλευκη φανέλα, σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, που ακολουθείται από εκατομμύρια θαυμαστές του, γεγονός που προκάλεσε τις ευχαριστίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

NOBAK TZOKOBITΣ

Ένας θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, βρέθηκε στο ΣΕΦ τον Σεπτέμβριο του 2017 για τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και φυσικά έγινε αντικείμενο λατρείας από το κοινό. Ο Σέρβος σταρ του τένις, ο οποίος είναι γνωστός φιλέλληνας, παρέλαβε από τους αδελφούς Αγγελόπουλους την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού με το νούμερο 7.

ΠΑΜΠΛΟ ΑΪΜΑΡ

Μπορεί να μην έπιασε ποτέ Λιμάνι, αλλά ο μπαλαδόρος από το Rio Cuarto της Αργεντινής φωτογραφήθηκε τον Ιούνιο του 2018 με φανέλα του Ολυμπιακού σε παιχνίδι 5x5! Μαζί του ήταν και ο συμπατριώτης και πρώην συμπαίκτης του στη Ρίβερ Πλέιτ, Φακούντο Αφρατσίνο, με τον οποίο αγωνίστηκαν σε γήπεδο μικρότερων διαστάσεων στο Μπουένος Άιρες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες του MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, από τα παιδικά του χρόνια. Ο Greek Freak δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου δεν την... έβγαζε όταν αγωνιζόταν. Παράλληλα, τη φορούσε και όταν πήγαινε στο Γ. Καραϊσκάκης με τον συγχωρεμένο, τον πατέρα του, Τσαρλς.