Ράγισε η καρδιά του λιονταριού: Συγκλονισμένη η Ελλάδα από τον χαμό του Μπάμπη Χολίδη

Ο θάνατος του Μπάμπη Χολίδη συγκλόνισε τον κόσμο της πάλης- και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ράγισε η καρδιά του λιονταριού: Συγκλονισμένη η Ελλάδα από τον χαμό του Μπάμπη Χολίδη

Σε ηλικία 62 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Μπάμπης Χολίδης. Τον πρόδωσε η καρδιά του. Αυτόν που πάλευε σαν λιοντάρι στα ταπί...

Ο Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής αποτελούσε έναν από του σπουδαιότερους αθλητές στο χώρο της πάλης έχοντας χαρίσει στη «γαλανόλευκη» μεγάλες επιτυχίες.

Ας θυμηθούμε τις μεγάλες στιγμές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και 1988 (όπως αναγράφονται στο σάιτ της Ομοσπονδίας Πάλης).

1984: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ – ΗΠΑ

Ο Χαράλαμπος Χολίδης μπορούσε να κατακτήσει ακόμα και το χρυσό μετάλλιο. Στην ημιτελική φάση ήρθε ισόπαλος 6-6 με τον αντίπαλό του από την Ιαπωνία, αλλά είχε περισσότερες παρατηρήσεις σε βάρος του και έμεινε εκτός μεγάλου τελικού. Στον μικρό τελικό νίκησε με 1-0 τον Ρουμάνο Νικολάι Ζαφίρ κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

1988: ΣΕΟΥΛ – ΚΟΡΕΑ

Ο Χολίδης ταξίδεψε στη Σεούλ ουσιαστικά με ένα πόδι. Το 1987 υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις και τοποθετήθηκαν τέσσερις λάμες στην επιγονατίδα.Μεγάλος μαχητής, σίγουρος για τις δυνατότητές του, στον μικρό τελικό νίκησε τον Βούλγαρο Στέφανο Μπάλοφ.

Θρήνος στην πάλη: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Μπάμπης Χολίδης σε ηλικία 62 ετών

Το αντίο των Ελλήνων Ολυμπιονικών στον Μπάμπη Χολίδη

Στο άκουσμα της είδησης οι Έλληνες Ολυμπιονίκες εξέφρασαν τη λύπη τους ενώ συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία της Πάλης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο ελληνικός αθλητισμός και η ιδιαίτερα Πάλη θρηνεί τον χαμό του Μπάμπη Χολίδη. Ο δις Ολυμπιονίκης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς και παράλληλα άφησε ένα μεγάλο κενό στο άθλημα που αγάπησε και υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια».

Ομοσπονδία Πάλης: Ο Χολίδης άφησε ένα μεγάλο κενό