Ταεκβοντό: Στο γκραν πρι της Ρώμης η Ελλάδα με επτά αθλητές

Στο Γκραν Πρι της Ρώμης και το G1 του Ίνσμπρουκ επτά εκπρόσωποι του ελληνικού ταεκβοντό. 

Ταεκβοντό: Στο γκραν πρι της Ρώμης η Ελλάδα με επτά αθλητές

Η διοίκηση της ΕΛΟΤ στηρίζει τους πρωτοκλασάτους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με στόχο το ελληνικό ταεκβοντό να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2020.

Έτσι, στο Γκραν Πρι της Ρώμης που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή (7/6) έως την Κυριακή (9/6), θα μετέχουν ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής πριν από λίγες ημέρες στο Μάντσεστερ, Απόστολος Τεληκωστόγλου (-80κ.), αλλά και οι Διονύσης Ραψομανίκης (-54κ.), Λευτέρης Φακίνος (-58κ.)και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.).

Αντίστοιχα στο βαθμολογούμενο τουρνουά του Ίνσμπρουκ θα λάβουν μέρος η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Νέους το 2018, Φανή Τζέλη, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015, Ανδριάνα Ασπρογέρακα (-57κ.) αλλά και η Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.), η οποία έχει την καλύτερη κατάταξη από ελληνικής πλευράς, σε Γκραν Πρι (G4), πέρυσι, στη Μόσχα, όπου ήταν 5η.

Και οι επτά εκπρόσωποι του ελληνικού ταεκβοντό, που έχουν την καλύτερη βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη, την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχουν στο G1 του Λουξεμβούργου.