Οι Ολυμπιακοί Αθλητές της Ρωσίας πήραν το 1ο χρυσό

Οι Ολυμπιακοί Αθλητές της Ρωσίας πήραν το 1ο χρυσό

Η Αλίνα Ζαγκίτοβα χάρισε στους Ολυμπιακούς Αθλητές από τη Ρωσία το πρώτο χρυσό μετάλλιό τους στους Χειμερινούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Η νεαρή αθλήτρια, η οποία στις 18 Μαΐου θα γιορτάσει τα 16α γενέθλιά της, πήρε την πρώτη θέση στο ατομικό του καλλιτεχνικού πατινάζ και ανέβασε τη χώρα της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, δύο ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Η Ζαγκίτοβα, η οποία είχε συγκεντρώσει την Τετάρτη (21/2) 82.92 βαθμούς στο σύντομο πρόγραμμα, βαθμολογήθηκε σήμερα (23/2) με 156.65 στο ελεύθερο πρόγραμμα και με συνολική συγκομιδή 239.57 κατετάγη πρώτη στο ατομικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζαγκίτοβα, η οποία στέφθηκε πρόσφατα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ατομικό, πανηγύρισε το δεύτερο μετάλλιό της στους Χειμερινούς της Πιονγκτσάνγκ, καθώς είχε κατακτήσει και το ασημένιο στο ομαδικό.

Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε άλλη μια Ολυμπιακή Αθλήτρια από τη Ρωσία, η Εβγκενία Μεντβέντεβα, η οποία συγκέντρωσε 238.26 βαθμούς (81.61 και 156.65), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Κέιτλιν Όσμοντ από τον Καναδά με 231.02 βαθμούς.