Χιλιάδες ποδηλάτες «απογείωσαν» τον 26ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας!

Απολύτως επιτυχημένη για μία ακόμα χρονιά ήταν η διοργάνωση του κορυφαίου ποδηλατικού ραντεβού στην πρωτεύουσα, όπου παραβρέθηκαν και μεγάλα ονόματα του αθλήματος στη χώρα μας.

Χιλιάδες ποδηλάτες «απογείωσαν» τον 26ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας!

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων ποδηλατών που πλημμύρισαν την πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (14 Απριλίου) ο 26ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, στον οποίο έδωσαν το «παρών» ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πίστας Χρήστος Βολικάκης, ο Γιώργος Μπούγλας εκπροσωπώντας την Εθνική ομάδα δρόμου των ανδρών, αλλά και ο παλιός Ολυμπιονίκης της πίστας και ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος.

Το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της πόλης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), φέτος επέστρεψε ανανεωμένο με τη νέα διαδρομή των 15 χιλιομέτρων, εγκαινιάζοντας παράλληλα μία σημαντική συνεργασία στην ιστορία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Αφετηρία και των δύο διαδρομών ήταν η πλατεία Συντάγματος. Η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής (15 χλμ.) δόθηκε από την αντιδήμαρχο Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά, και τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Κωνσταντίνο Μπιτζάνη.

Την ΕΟΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μίλτος Κριμίζης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Πριστούρης, με τον πρώτο να δίνει και την εκκίνηση της μικρής διαδρομής (3,5 χλμ.).

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, δέχθηκαν την πρόκληση και πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης, εκφράζοντας την αγάπη τους για την ποδηλασία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ανάγκη, ψυχαγωγία και τρόπος ζωής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πιο εναλλακτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης. Ο NGradio κατά την προετοιμασία, τη διάρκεια και μέχρι το τέλος του αγώνα έδωσε με τη μουσική του τον ρυθμό στους συμμετέχοντες αλλά και σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Στο περίπτερο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας γινόταν η ενημέρωση από τους προπονητές Φώτη Ζέγκλη και Στέργιο Σαλπαδήμα για τα αθλήματα που καλλιεργεί η ΕΟΠ, με παρουσίαση ποδηλάτων δρόμου, πίστας, ορεινής και BMX, αναλύοντας τις διαφορές τους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας