Είκοσι χρόνια Πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφών!

Το ίδρυμα Α. Γ Λεβέντη με την συμμετοχή της «Hellenic Initiative» και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση επιβράβευσαν τους κορυφαίους.

Είκοσι χρόνια Πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφών!

Με μεγάλη επιτυχία και σε ένα κατάμεστο Ζάππειο Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων του Προγράμματος Ολυμπιακών Υποτροφιών, η τελετή απονομής υποτροφιών - βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, με τη συμμετοχή, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το Πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Γ Λεβέντη, στηρίζει αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο που προπονούνται σκληρά, με πάνω από 500 υποτροφίες, ώστε αυτοί να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στους επερχόμενους κάθε φορά Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτά τα 20 χρόνια των υποτροφιών – βραβείων είναι πολύ σημαντικά. Έχουν βοηθήσει πολύ τον ελληνικό αθλητισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που έχουν κάνει ένα θαυμάσιο έργο. Πριν από 20 χρόνια, ίσως αυτές οι υποτροφίες της ολυμπιακής προετοιμασίας να μην είχαν την ίδια αξία, με αυτή που έχουν σήμερα. Όμως σήμερα αυτές οι υποτροφίες σας διαβεβαιώνω ότι πιάνουν τόπο. Εμείς σαν ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ονομάσουμε χορηγό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της προσπάθειας που κάνουν τα παιδιά, και το ίδρυμα Λεβέντη και το ίδρυμα Λάτση αλλά και το Hellenic Initiative, γιατί πραγματικά είναι χορηγοί όλου του ελληνικού αθλητισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ Λεβέντη Χάρης Γ. Δαυίδ δήλωσε: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1999 με στόχο να σταθεί κοντά στους αθλητές στη δύσκολη διαδρομή του πρωταθλητισμού. Είναι μεγάλη ικανοποίηση και επιβράβευση το γεγονός ότι μπορέσαμε να στηρίξουμε τους αθλητές στην διάρκεια αυτής της διαδρομής. Οι ανάγκες και οι δυσκολίες στον αθλητισμό είναι μεγάλες. Είτε λόγω υποδομών, είτε για την έλλειψη οικονομικής στήριξης. Χρειάζονται όμως πολλά περισσότερα από τις υποτροφίες ώστε να έχει ο ελληνικός αθλητισμός μέλλον. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία».

Στην τελετή τιμήθηκαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: Γιάννης Μιτάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μαρία Μπόζη, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα – Ιωάννα Μπούρμπου, Κατερίνα Νικολαϊδου, Πέτρος Γκαϊδατζής, Νίνος Νικολαϊδης, Γιάννης Μαρόκος, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Αννέτα Κυρίδου, Δήμητρα – Σοφία Τσαμοπούλου, Γιάννης Καλανδαρίδης, Χρήστος Στεργιάκας, Σπύρος Καλέντζής, Στέφανος Ντούσκος, Ελένη Αγιώτη, Θωμαϊς Εμμανουηλίδου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Θεοδώρα Δράκου, Σάββας Θώμογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Αντώνης Μέρλος, Εμμανουήλ Καραλής, Μίλτος Τεντόγλου, Μίλαν Τραϊκοβιτς, Ελίνα Τζένγκο, Οδυσσέας Μουζενίδης, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Μιχάλης Αναστασάκης, Νικολέτα Πίτα, Μαρία Πρεβολαράκη, Γιώργος Πιλίδης, Μιχάλης – Γιώργος Τζάνος Ελένη Χατζηλιάδου, Διονύσης Κορακάκης, Νίκος Μαυρομμάτης, Ζαφείρης Βολικάκης, Ελένη Κελαϊδίτη, θοδωρής Ιακωβίδης, Στέφανος Δημόπουλος, Δέσποινα Μεταξία Γεωργιάδου, Φανή Τζέλη, Ελευθερία Πετρουλάκη και Κώστας Γκελαούζος.

Παράλληλα, αθλητές – υπότροφοι του Ιδρύματος Λεβέντη, επισκέφτηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή η Αριστεία σας αποτελεί, ταυτοχρόνως, ένα πρότυπο το οποίο παρέχετε στη Νέα Γενιά, διδάσκοντάς την, με τον τρόπο σας, για το πώς, γενικότερα και μέσω κάθε μορφής «ευ αγωνίζεσθαι», μπορεί καθένας από την μια πλευρά να υπερασπίζεται την αξία του και ν’ αναπτύσσει ελευθέρως την προσωπικότητά του, συμμετέχοντας ενεργώς στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Και, από την άλλη πλευρά -και συνακόλουθα- να συμβάλλει στην ανοδική πορεία του Ελληνισμού και στην περαιτέρω καταξίωσή του σε Διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο κατ’ εξοχήν υπό τις σημερινές, κρίσιμες, συνθήκες». Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω, από την μια πλευρά το «ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ», το Κοινωφελές «ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ» και την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-HELLENIC INITIATIVE», για το μεγάλο έργο που επιτελούν». Και, από την άλλη πλευρά, εσάς τις αθλήτριες και τους αθλητές, για τις επιδόσεις και για το ήθος σας, ευχόμενος να συνεχίσετε την ανοδική πορεία καταξίωσής σας, δοθέντος μάλιστα ότι αυτό είναι μια μεγάλη προσφορά όχι μόνο για σας αλλά, κυριολεκτικώς, για την Πατρίδα μας».