«Χρυσή» η Τελτσίδου στην Αττάλεια, 3ος ο Αζωίδης (videos)

Μεγάλες στιγμές για το ελληνικό τζούντο στο Grand Prix της Αττάλειας. Η Ελισάβετ Τελτσίδου (No-30 στην Ολυμπιακή κατάταξη) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -70 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Αζωίδης (No-38) κατετάγη 3ος στα -73 κιλά.

«Χρυσή» η Τελτσίδου στην Αττάλεια, 3ος ο Αζωίδης (videos)

Μεταλλίων συνέχεια για Τελτσίδου

Έχει πάρει… φόρα η Τελτσίδου μέσα στο 2019. Ένα μήνα μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Prix του Μαρακές και την 7η θέση στο Grand Prix της Τιφλίδας, η Ελληνίδα τζουντόκα βρέθηκε και πάλι στο πόντιουμ των νικητριών μιας μεγάλης διοργάνωσης. Η Τελτσίδου με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -70 κιλών και σιγά-σιγά αναπληρώνει το χαμένο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη, μετά τον τραυματισμό που την κράτησε εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα! Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Τελτσίδου σε Grand Prix, αφού εκτός από το Μαρακές ήταν 3η και στην Τιφλίδα το 2016.

Η 23χρονη Τελτσίδου έφτασε στα ημιτελικά με τρεις νίκες. Επικράτησε της Ισπανίδας Ροντρίγκεζ, της Πόλινγκ από την Ολλανδία και της Σουκ από την Δανία. Στον αγώνα της τετράδας νίκησε με Ippon την Κινέζα Σουν, ενώ στον τελικό υπέταξε επίσης με Ippon την πολύμπειρη Πορτέλα από την Βραζιλία.

Πέμπτη και... φαρμακερή για Αζωίδη

Το πρώτο του μετάλλιο σε Grand Prix, κατέκτησε ο Αζωίδης. Πήρε την 3η θέση στα -73 κιλά και θα κερδίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία δίνει και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μια διάκριση που είχε και το… τίμημά της, αφού δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τελικού των ρεπεσάζ, ο Έλληνας αθλητής τραυματίστηκε στο δεξί χέρι, με αποτέλεσμα ν` αδυνατεί να… δέσει τη ζώνη του τζουντόκι!

Ο Αζωίδης, ο οποίος σε τέσσερις περιπτώσεις Grand Prix από το 2013 (Τζετζού, Τιφλίδα, Σαμψούντα, Τασκένδη) είχε περιοριστεί στην πέμπτη θέση της κατηγορίας, στα προκριματικά είχε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Επικράτησε κατά σειρά του Ιταλού Βιλιανέλο, του Ρώσου Οντάρ και του Ουζμπέκου Μπομπόεφ, ενώ έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από τον Νοτιοκορεάτη Τσανγκρίμ Αν. Στα ημιτελικά της «δεύτερης ευκαιρίας» νίκησε τον Μπαγκτμπεργκένοφ από το Καζακστάν, ενώ στον τελικό και παρά τον τραυματισμό του, επικράτησε του Ρώσου Εντίεφ.

VIDEOS

Για να δείτε τους αγώνες της Τελτσίδου πατήστε εδώ

Για να δείτε τους αγώνες του Αζωίδη πατήστε εδώ