Έλενα Χατζηλιάδου: Από μετανάστρια, φυσικοθεραπεύτρια, προσεχώς γιατρός και στην κορυφή του καράτε

Το πάθος της για το καράτε την έκανε να μην τα παρατήσει ποτέ. Πάλεψε, έφυγε, γύρισε και στο τέλος τα κατάφερε. Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας. 

Έλενα Χατζηλιάδου: Από μετανάστρια, φυσικοθεραπεύτρια, προσεχώς γιατρός και στην κορυφή του καράτε

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από την Ισπανία η Έλενα Χατζηλιάδου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του καράτε, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη στην κατηγορία των +68 κ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας.

Η Έλενα Χατζηλιάδου, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τόνισε πως νιώθει αδικημένη από το αποτέλεσμα.

Ξεκίνησε από την «μικρή» Κατερίνη και κατάφερε να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Πέρασε από 40 κύματα προκειμένου να πετύχει, σε αυτό που αγαπάει. Από μικρή κυνήγησε το όνειρο της.

Η μητέρα της, Κωνσταντίνα, ερωτεύθηκε τον πατέρα της και πήγε στη σχολή του. Εκανε καράτε ακόμη κι όταν ήταν έγκυος στην όμορφη Έλενα, οποία κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο στα οκτώ. Η αδελφή της, Γεωργία, είναι επίσης πρωταθλήτρια.

Ήταν μία καλή μαθήτρια και παράλληλα συνέχισε να δουλεύει προσηλωμένη στο στόχο της. Κατάφερε να συνδυάσει άψογα και τα δύο.

Μπήκε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στη Λαμία με εξετάσεις. Πήρε το πτυχίο της και συνέχισε τις σπουδές της. Τώρα είναι πρωτοετής στην Ιατρική.

Σε ηλικία 19 ετών ήταν 3η στον κόσμο αλλά είχε πλέον έναν καταχρεωμένο πατέρα και πολλά οικονομικά προβλήματα. Πήγε στη Γερμανία όπου δούλευε 8-9 ώρες την ημέρα ως φυσικοθεραπεύτρια και στη συνέχεια έκανε προπόνηση σε ένα μικρό δωμάτιο με εξοπλισμό έναν σάκο. Το 2016 ήρθε 2η στον κόσμο αλλά τα προβλήματα παρέμεναν. Σταμάτησε για οκτώ μήνες αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε.

Οι κόποι της ανταμείφθηκαν με την πρωτιά στο παγκόσμιο, αλλά και πάλι η ζωή της δεν έγινε εύκολη: τα έσοδα από τις χορηγίες πηγαίνουν στα ταξίδια για τη διεκδίκηση της ολυμπιακής πρόκρισης, ενώ ο πατέρας και προπονητής της δεν αμείβεται για την προπόνηση στην κορυφαία καρατέκα μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

the best coach and father!! fighiting in Paris World karate championship!! 3rd place!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Chatziliadou (@elena_chatziliadou) στις

Όνειρό της είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, όταν το καράτε θα κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.