Womanism, Σύγχρονη Γυναίκα, Καθημερινή Αθλήτρια Της Ζωής

H εταιρεία αθλητικών ειδών INTERSPORT παρουσίασε τη νέα φιλοσοφία της, το INTERSPORT #womanism, με την οποία έρχεται ακόμα πιο κοντά στη σύγχρονη γυναίκα – καθημερινή «αθλήτρια» της ζωής.

Womanism, Σύγχρονη Γυναίκα, Καθημερινή Αθλήτρια Της Ζωής

Στόχος του #womanism να αποτελέσει το σημείο αναφοράς κάθε γυναίκας, που μέσα από την καθημερινότητά της καλείται να γίνει κυρίαρχος του εαυτού της και να κατακτήσει ό,τι της ανήκει. Τους 6 κύριους πυλώνες που αντιπροσωπεύουν το νόημα του INTERSPORT #womanism, εκπροσώπησαν 6 ξεχωριστές γυναίκες με τις προσωπικές τους, ιδιαίτερες ιστορίες, τις οποίες μοιράστηκαν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου: Για τον πυλώνα Own Your Time, η Ντορέττα Παπαδημητρίου – ηθοποιός/ παρουσιάστρια, Own your Choices, η Ελευθερία Ζούρου – ιδρύτρια και CEO του doctoranytime.gr, Own your Style, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου – ηθοποιός, Own Your Confidence, η Καρολίνα Πελενδρίτου – Δις Χρυσή Παρολυμπιονίκης, Own your Health, η Κέλλη Λαμπροπούλου – Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», και για τον Πυλώνα Own Your Body, η Βασιλική Μιλλούση – Πρωταθλήτρια Γυμναστικής.

Own Your Time – Η ηθοποιός και παρουσιάστρια Ντορέττα Παπαδημητρίου διηγήθηκε πόση πειθαρχία χρειάζεται σε μία κούρσα χρόνου για να ανταπεξέλθεις και παραδέχεται ότι είναι φυσιολογικό να κατεβάσεις ταχύτητα και να πάρεις χρόνο για σένα. Αναφέρθηκε σε μια κρίση πανικού, που την έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή της.

Own Your Choices –Η Ελευθερία Ζούρου περιέγραψε πως πήρε το ρίσκο και εγκατέλειψε την άνεση και ασφάλεια του να δουλεύεις σε πολυεθνική για να ιδρύσει ένα start up, το doctoranytime.gr, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την κοινωνία που ζει και να βελτιώσει τις ατέλειες του συστήματος υγείας.

Own Your Style –Η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου εξήγησε πως δημιούργησε τη θέση της στο χώρο εργασίας της και την έκανε τόσο μοναδική, ώστε, σήμερα, στα 42 της, μητέρα δύο παιδιών, να έχει ροζ μαλλιά και να αισθάνεται πως τα «φοράει» με πολλή αυτοπεποίθηση και χωρίς επιτήδευση.

Own Your Confidence – Η παγκόσμια παραολυμπιονίκης πρωταθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου (φωτό), που έχει απώλεια κεντρικής όρασης κατά 97%, ανέτρεξε στο 2002 στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μάντσεστερ, και τη στιγμή που δέχτηκε να κολυμπήσει τόσο στους Αγώνες των αρτιμελών αθλητών όσο και σε αυτούς με αναπηρία. Και ήταν αυτή η στιγμή που εκκινούσε από τον βατήρα, έχοντας πλέον αποδεχτεί έναν επίπονο διάλογο με τον εαυτό της για το πρόβλημά της όρασής της.

Own Your Health –Η Κέλλη Λαμπροπούλου συμβούλεψε και έπεισε μία 30χρονη γυναίκα να ξεκινήσει να ασκείται, ενώ είχε κάνει θεραπεία αποκατάστασης για σπονδυλικά κατάγματα μετά από μία εγκυμοσύνη, υπέφερε από πόνους και έπαιρνε αντικαταθλιπτικά

Own Your Body -Η πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση αφηγήθηκε πως πάτησε στα πόδια της ξανά και συνέχισε τον πρωταθλητισμό, όταν την αποχαρακτήρισαν και την ανάγκασαν να σταματήσει ότι αγαπούσε περισσότερο στον κόσμο. Σταμάτησε στα 19 χρόνια της και επέστρεψε στα 22, με συμμετοχή σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η INTERSPORT θα στηρίξει με διάφορες δράσεις μέσα στο χρόνο το Σύλλογο «Πεταλούδα», αλλά ήδη έχει ανακοινώσει την πρώτη δράση της για φέτος, η οποία αφορά 400 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης σε γυναίκες, καθώς είναι μία πάθηση που αφορά άμεσα στις γυναίκες και αντιμετωπίζεται προληπτικά με την άσκηση.

Με τη συμμετοχή του κόσμου στο #womanism να φτάνει στις 1.000 αναρτήσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δράσεις υπέρ του Συλλόγου από την εταιρεία. Αυτή η δραστηριοποίηση έρχεται ως φυσική συνέχεια του #womanism #challenge που έχει ήδη ενεργοποιηθεί, παροτρύνοντας το κοινό να ανεβάσει στο προφίλ του στο Instagram μια φωτογραφία της γυναίκας που θαυμάζει με #womanism και παρακινώντας για συμμετοχή στο #womanism κίνημα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://womanism.intersport.gr/