Χάλκινα μετάλλια για Τελτσίδου και Ντανατσίδη (pics,vids)

Σημαντική διάκριση για την Ελισάβετ Τελτσίδου και τον Αλέξη Ντανατσίδη, οι οποίοι κατέκτησαν το χ'αλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι του Μαρακές. 

Χάλκινα μετάλλια για Τελτσίδου και Ντανατσίδη (pics,vids)

Διπλός «χάλκινος» θρίαμβος για το ελληνικό τζούντο στο Γκραν Πρι του Μαρακές. Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Ντανατσίδης, βρέθηκε στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά μέσα στο 2019 και για δεύτερη σε Γκραν Πρι το τελευταίο τετράμηνο.

Η Τελτσίδου, η οποία έχει επιστρέψει στα τατάμι εδώ και λίγο καιρό μετά απουσία λόγω σοβαρού τραυματισμού, σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στην κατηγορία των -70 κιλών και πανηγύρισε το δεύτερο μετάλλιο σε Γκραν Πρι μετά από αυτό στην Τιφλίδα, τον Μάρτιο του 2016. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έφτασε αήττητη έως τη φάση των 16, όμως έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από την Γερμανίδα Βάργκας Κοχ. Στα ημιτελικά της «δεύτερης ευκαιρίας» νίκησε με Ippon την Ρωσίδα Αλένα Προκοπένκο, ενώ στον τελικό νίκησε επίσης με Ippon την Αίφε Κούγκλαν από την Αυστραλία.

Ο Ντανατσίδης, όπως ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά, δηλαδή με χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Τασκένδης, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το 2019, με 3η θέση στη διοργάνωση του Μαρόκο στην κατηγορία των -81 κιλών. Χρειάστηκε μάλιστα πέντε νίκες σε έξι αγώνες για να μπορέσει να βρεθεί στα μετάλλια, με την επίδοσή του να του προσφέρει αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί μέσω αυτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας τζουντόκα έως τη φάση των 16 σημείωσε τρεις νίκες, όμως αποκλείστηκε από τα ημιτελικά μετά την ήττα από τον Βούλγαρο Ιβάιλο Ιβανόφ. Στον α γύρο των ρεπεσάζ νίκησε με Ippon τον Βέλγο Σάμι Τσουσί, ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση μετά τη νίκη με Ippon επί του Σαροφιντίν Μπολταμπόεφ από το Ουζμπεκιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ