«Χρυσές» οι ΗΠΑ στο χόκεϊ επί πάγου στις γυναίκες

«Χρυσές» οι ΗΠΑ στο χόκεϊ επί πάγου στις γυναίκες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου των γυναικών, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, καθώς νίκησαν 3-2 στα πέναλτι τον Καναδά.

Η λήξη της κανονικής διάρκειας βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2, ενώ και η 20λεπτη παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτευχθεί κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.


Εκεί η Τζοσλίν Λαμουρέ-Ντέιβιντσον σημείωσε το νικητήριο γκολ για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κατέκτησαν το δεύτερο χρυσό μετάλλιό τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτο μετά το 1998.

Παράλληλα, οι Αμερικανίδες, οι οποίες μετρούν ακόμη τρία ασημένια (2002, 2010, 2014) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2006) σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έσπασαν το σερί του Καναδά που είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις (2002, 2006, 2010, 2014). Επίσης, ο Καναδάς έχει πανηγυρίσει και ένα ασημένιο μετάλλιο (1998) σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.


Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία κατέκτησε χθες (21/2) το χάλκινο μετάλλιο στο χόκεϊ επί πάγου των γυναικών, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, αφού νίκησε στον «μικρό τελικό» τις Ολυμπιακές Αθλήτριες από τη Ρωσία με 3-2.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ