Ο Κοντονής, ο Βασιλειάδης και οι πολίστες που περιμένουν τον Πρωθυπουργό

O Παναγιώτης Λιακόπουλος σχολιάζει τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στη συνέντευξη τύπου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας και  τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, αλλά και δηλώσεις που έκανε πριν δύο χρόνια και άφησε τους... τότε νέους αθλητές στο περίμενε.

Ο Κοντονής, ο Βασιλειάδης και οι πολίστες που περιμένουν τον Πρωθυπουργό

Να θέλεις να αγιάσεις και να μην μπορείς. Και με όσο καλή πίστη να έχεις, κάτι να συμβαίνει, κι εκεί να σε διαολίζει! Να αφήνεις στην άκρη την μάχη αιωνίων στο μπάσκετ και τις ματσάρες σε Champions League και Europa League, για να ασχοληθείς με όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης αυτές τις ημέρες.

Που; Στη συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας αλλά και στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Την Πέμπτη λοιπόν όπως ξέρουν οι περισσότεροι ο κ. Βασιλειάδης ρωτήθηκε για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά πήρε αποστάσεις. Βέβαια περίπου πριν από τρία χρόνια, παραμονές του τελικού στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής είχε βγάλει μέχρι και ανακοίνωση (αρχές Μάη 2016): «Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα».

Συνεχίζουμε και πάμε στην πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, εκεί όπου μεταξύ άλλων τιμήθηκαν οι Εθνικές μας Ομάδες Νέων Ανδρών, Εφήβων και Νεανίδων που το περασμένο καλοκαίρι έφεραν στη χώρα μας δυο χρυσά μετάλλια (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό) και ένα χάλκινο (Παγκόσμιο). «Ο ελληνικός αθλητισμός μας έχει γεμίσει υπερηφάνεια και χαρά και συνεχίζει να είναι όρθιος σε δύσκολες συνθήκες. Να μας προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. Σήμερα γιορτάζει κι εμείς γιορτάζουμε μαζί του.Τα δύσκολα είναι πίσω. Μαζί θα χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο. Κάθε χρόνος θα είναι και καλύτερος. Κάθε χρόνος κι εμείς, ως Πολιτεία, θα προσπαθούμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους. Στο πλευρό των οικογενειών τους για να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους» δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης στην εκδήλωση υπό το βλέμμα των αθλητών και αθλητριών της υδατοσφαίρισης και όχι μόνο.

Ίσως και να έχουμε καταντήσει γραφικοί αλλά είπαμε και στο ξεκίνημα. Και να θες να αγιάσεις, δεν σε αφήνουν. Το καλοκαίρι του 2017, όχι το 2018, το 2017! Ενάμιση χρόνο πίσω. Η Εθνική μας Ομάδα των Νέων Ανδρών υπό τις οδηγίες του Τεό Λοράντου κατακτά στο Βελιγράδι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας στον ημιτελικό τη γηπεδούχο Σερβία και στον τελικό την Κροατία. Με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο κ. Βασιλειάδης στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΕΟ, σας θυμίζουμε τι είχε ειπωθεί τον Αύγουστο του 2017. Λίγα μόλις λεπτά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τη «γαλανόλευκη» του Τεό Λοράντου. «Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δέχθηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος του μετέφερε και τα "μπράβο" του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα δεχτεί κάποια στιγμή, σε ημερομηνία που θα προγραμματιστεί σύντομα, τους θριαμβευτές στο γραφείο του για να τους συγχαρεί διά ζώσης».

Δεν είναι κάτι που βγάλαμε από το μυαλό μας. Είναι η επίσημη ενημέρωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας λίγη ώρα μετά το θρίαμβο της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι τον Αύγουστο του 2017. Όχι του 2018.

Το δελτίο Τύπου της ΚΟΕ, το έχουμε κρατήσει γιατί κάτι μας έλεγε πως αυτή η συνάντηση θα αργήσει κάποιους μήνες. Το ανασύραμε το Δεκέμβριο του 2017. Τέσσερις μήνες μετά το θρίαμβο στην Σερβική πρωτεύουσα. Μετά τη βράβευση (μάλιστα είχε γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Παυλόπουλο, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη) των παικτών της Εθνικής και του αρχιτέκτονα Τεό Λοράντου από τον ΠΣΑΤ στα ετήσια βραβεία του Συνδέσμου. Δεν αλλάξαμε ούτε κόμμα.

Δεκατέσσερις μήνες μετά, είμαστε και πάλι εδώ. Το φοβερό της υπόθεσης δεν είναι πως οι «πιτσιρικάδες» ακόμη περιμένουν. Το εντυπωσιακό είναι πως εάν διαβάσετε προσεκτικά το δελτίο Τύπου κάνει λόγο για μια συνάντηση που θα προγραμματιστεί και μάλιστα ΣΥΝΤΟΜΑ! Εμείς απλά να ενημερώσουμε πως ήδη κάποια από τα παιδιά του 2017, πέρσι το καλοκαίρι κατέκτησαν και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως Νέοι Άνδρες αλλά εδώ και λίγους μήνες έπαψαν να λογίζονται ως Νέοι Άνδρες. Ανήκουν πλέον στην Εθνική Ανδρών! Έχουν ήδη περάσει 18 μήνες κ. Υπουργέ.

Θα μου πείτε οι 18 μήνες σε πείραξαν; Εδώ και χρόνια το ίδιο σκηνικό. Φωτογραφίες, υποσχέσεις και λόγια όπως: «Είμαστε εδώ για εσάς. Είστε το μέλλον της χώρας. Δείχνετε το δρόμο και σε εμάς τους μεγάλους». Όπως έλεγε και ο Όμηρος: «Έπεα πτερόεντα».