Στην κορυφή του NFL οι Patriots, κέρδισαν τους Rams με 13-3 στο 53o Super Bowl

Στην κατάκτηση του 6ου τους Super Bowl έφτασαν οι New England Patriots οι οποίοι επιβλήθηκαν με 13-3 των Los Angeles Rams. 

Στην κορυφή του NFL οι Patriots, κέρδισαν τους Rams με 13-3 στο 53o Super Bowl

MVP αναδείχθηκε ο Τζούλιαν Έντελμαν, παίκτης ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε τιμωρηθεί επειδή είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ ο Τομ Μπρέιντι που ήταν και το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα έγραψε ιστορία, αφού κατέκτησε το έκτο Super Bowl στην καριέρα του, επίδοση μοναδική στο NFL αφού ουδέποτε άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.

Το τελικό σκορ (13-3) αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των τελικών του NFL καθώς το προηγούμενο χαμηλότερο σκορ είχε σημειωθεί πριν από 46 χρόνια στο Super Bowl ανάμεσα στους Miami Dolphins και τους Washington Redskins (14-7).

Οι Πάτριοτς έφτασαν στον δεύτερο τίτλο τους την τελευταία τριετία, έστω κι αν τα κατάφεραν με αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία των τελικών.

Οι Μαϊάμι Ντόλφινς του 1972, η μόνη ομάδα του NFL με τέλεια σεζόν, είχαν το προηγούμενο, όταν νίκησαν τους Ουάσινγκτον Ρέντσκινς 14-7, δημιουργώντας το ρεκόρ για τον ελάχιστο αριθμό πόντων που χρειάστηκε μία ομάδα για να κατακτήσει ένα Super Bowl.