Ξιφασκία: Χάλκινο μετάλλιο ο Τζοβάνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων
Ο Αρτέμης Τζοβάνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Κ21.
Ένα ιστορικό επίτευγμα για την ελληνική ξιφασκία σημείωσε ο Αρτέμης Τζοβάνης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Κ21. Ο Έλληνας οπλομάχος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ξίφος μονομαχίας, το οποίο είναι το πρώτο που κατακτά η χώρα μας στο συγκεκριμένο όπλο και το πρώτο συνολικά στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά από εννέα χρόνια (το τελευταίο ήταν το ασημένιο της Δώρας Γκουντούρα στη σπάθη, το 2017 στη Βουλγαρία).
Ο Τζοβάνης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης στην ηλικιακή κατηγορία του, ξεκίνησε με τρεις νίκες σε έξι αγώνες στη φάση των ομίλων και πέρασε στα νοκ-άουτ. Εκεί, αφού πέρασε bye τον 1ο γύρο, επικράτησε διαδοχικά, του Αμπντουλραχμάν Αλ Τζάντρα από το Κατάρ με 15-10, του Χοσέ Μιγκέλ Μαρτίν Γκαμάθο από την Ισπανία με 15-9, του Φεντόρ Χαπέρσκι από το Ισραήλ με 15-9 και στη φάση των «16» του Αζφάν Λουκμάν Ονγκ από τη Σιγκαπούρη με 15-8.
Ο μεγάλος αγώνας για τον Έλληνα πρωταθλητή ήταν ο προημιτελικός, με αντίπαλο τον Καναδό Νίκολας Ζανγκ, ο οποίος κρίθηκε στον τελευταίο πόντο. Ο Τζοβάνης νίκησε 15-14, πέρασε στην τετράδα και εξασφάλισε το μετάλλιο, το οποίο τελικά ήταν χάλκινο, αφού στον ημιτελικό ηττήθηκε 15-7 από τον Αιγύπτιο Γιουσέφ Σαμέλ, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου.