Δύο μετάλλια κατέκτησε το τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το τμήμα ξιφασκίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Δύο μετάλλια κατέκτησε το τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού

Με το καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2019 η Ακαδημία Ξιφασκίας του Ολυμπιακού καθώς πανηγύρισε δύο μετάλλια.

Το «ερυθρόλευκο» τμήμα έλαβε μέρος με τις Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου, Δήμητρα Γραμμενοπούλου, Φαναριώτη Ελένη και Χρυσούλα Αμανατίδου. Η Κωνσαντακοπούλου κατάφερε να φτάσει στον τελικό με αντίπαλο την Τριανταφύλλη (Απόλλων Βριλησίων), την οποία νίκησε με 15-12 και κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Βάσει αποτελεσμάτων η Κωνσταντακοπούλου εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις 22-26/2/2019. Στο μικρό τελικό της ομάδας των Νεανίδων ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα με 45-44 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Τσουρούτας δήλωσε τα εξής: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχής με την επιτυχία των κοριτσιών, η σκληρή δουλειά και οι κόποι τους αποκτούν ουσία με την κατάκτηση μεταλλίων και μάλιστα παίρνουν μεγαλύτερη αξία όταν υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός, όπως στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το 2019, ελπίζω να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού μας, όσον αφορά το δικό μας τμήμα της ξιφασκίας, όλοι μαζί δουλεύουμε σαν μια γροθιά για να πετύχουμε τους στόχους μας με σοβαρότητα, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά».