Άρση Βαρών: Έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων

Έπεσε στη Θεσσαλονίκη η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων.

Άρση Βαρών: Έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων

Έπεσε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Παίδων – Κορασίδων και Κ15 στη Θεσσαλονίκη με την εντυπωσιακή τελετή λήξης, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες.

Το πλατό άδειασε, οι φωτεινοί πίνακες έσβησαν, τα φώτα έκλεισαν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Θεανώ Ζαγκλιβέρη παρέδωσε την σκυτάλη, στον Πολωνό εκπρόσωπο, Γιάτσεκ Γκοράλσκι, από τη διοργανώτρια χώρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2025.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο από οργανωτικής πλευράς για την Ελλάδα όσο και από αγωνιστικής με τα πέντε μετάλλια της Μαρίας Στρατουδάκη και της Εβίτας Καραθανάση, εκ των οποίων τα δύο χρυσά.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν συνολικά 37 χώρες με 198 αθλητές, 217 αθλήτριες, συνολικά 415 άτομα που αποτελεί ρεκόρ αγώνων! Εκδόθηκα 817 διαπιστεύσεις με 4303 διανυκτερεύσεις και δόθηκαν 12.909 γεύματα και συσκευασμένα γεύματα. Τα πούλμαν για τις μετακινήσεις κάλυψαν 4.500 χιλιόμετρα.

Τις βραβεύσεις των καλύτερων αθλητών και αθλητριών αλλά και των έξι κορυφαίων χωρών σε κάθε κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και K15 έκαναν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας άρσης βαρών, Αντόνιο Κονφλίτι και ο Γενικός Γραμματέας, Μίλαν Μιχαήλοβιτς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεανώ Ζαγκλιβέρη και την Ταμία Φιλιππία Κοχλιαρίδου να τιμούν την Ολυμπιονίκη, Αναστασία Κελεσίδου και το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτρόπης, Θανάση Βασιλειάδη που δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Το μήνυμα της σημερινής Ολυμπιακής Ημέρας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μένουν λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το μήνυμα είναι «Ας αθληθούμε και ας γιορτάσουμε».