Η Ελλάδα φιλοξενεί για πρώτη φορά τη συνεδρίαση του κογκρέσου της European Aquatics

Η χώρα μας θα βρεθεί για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Υγρού Στίβου.

Η Ελλάδα φιλοξενεί για πρώτη φορά τη συνεδρίαση του κογκρέσου της European Aquatics

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ελλάδα φιλοξενεί τη συνεδρίαση του κογκρέσου της European Aquatics, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 με μοναδικό θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, τους εκπροσώπους της στην World Aquatics και τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους εκπροσώπους από 46 χώρες –μέλη της E.A. που θα συμμετάσχουν στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Athens Marriott. Στην πατρίδα μας θα βρεθούν παράλληλα ο πρόεδρος της World Aquatics, Χουσεϊν Αλ Μουσαλάμ και ο ταμίας, Ντέιλ Νοϊμπέργκερ.

Η Κ.Ο.Ε. θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό της, μέλος του μπιρό της World Aquatics και Αντιπρόεδρο της European Aquatics, Κυριάκο Γιαννόπουλο, καθώς και τον Γενικό της Γραμματέα, Στέφανο Αυγουλέα.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, στο χαιρετισμό του προς τους εκπροσώπους των χωρών-μελών της E.A. αναφέρει: «Η διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι άκρως συμβολική, καθώς η Αθήνα είναι η πρώτη γνωστή δημοκρατία που γνώρισε ο κόσμος. Αποτελεί και δικό μου προνόμιο να καλωσορίσω όλους τους συναδέλφους μου από τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες και πιστεύω ότι όλοι θα ζήσουν την ελληνική φιλοξενία.

Είναι εξαιρετική τιμή να φιλοξενούμε μια τέτοια εκδήλωση υψίστης σημασίας που ευθυγραμμίζεται με την αποστολή μας, για χρηστή διακυβέρνηση, ακεραιότητα, ανάπτυξη και καινοτομία. Σε όλη την ιστορία της, η European Aquatics έχει να επιδείξει εξαιρετική ηγεσία, επαγγελματισμό και διαφάνεια. Αυτό το συνέδριο παρουσιάζεται ως απόρροια της άριστης σχέσης που υπάρχει μεταξύ της E.A. και των εθνικών ομοσπονδιών μας».