Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε: Τέσσερα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Karate 1 Series A Athens 2024.

Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε: Τέσσερα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Karate 1 Series A Athens 2024, που φιλοξενήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Τα αστέρια του ελληνικού καράτε έλαμψαν ξανά καθώς κατέκτησαν –όπως και πέρσι- τέσσερα μετάλλια. Η συγκομιδή αυτή φέρνει την Ελλάδα στην 5η θέση μεταξύ 81 χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη διοργάνωση και ανάμεσα σε 23 που κατέκτησαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο.

Η Μαρία Στόλη του συλλόγου MFT Brotherhood κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα -55κ. πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό όπου νίκησε 3-0 την Τζένιφερ Ουάρλινγκ (Λουξεμβούργο).

Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Γιώργος Καραλής (-60κ.) του Οδυσσέα Πετρούπολης καθώς ο Τούρκος Μερτ Χαλίτσι αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στον τελικό.

Η χθεσινή (14/1) ημέρα ξεκίνησε με τους «μικρούς» τελικούς σε όλες τις κατηγορίες, όπου δύο Ελληνίδες κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια:

Η Στελίνα Τζίλια (-50κ.) του ΑΣ Καράτε Λακκώματος επικράτησε 2-1 της Σεντέν Μπουγκούρ (Γερμανία), ενώ η Κωνσταντίνα Πέππα (-68κ.) νίκησε την Ουϊσάλ Εζάρ (Τυνισία) σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην απόφαση των κριτών.

Ηττήθηκαν στους «μικρούς» τελικούς της κατηγορίας -75κ. ανδρών και μοιράστηκαν την 5η θέση, ο Νίκος Δρίβας του MFT Brotherhood και ο Βαγγέλης Σερεμετάκης του συλλόγου ΑΓΣ Περικλής.

Τους τελικούς παρακολούθησε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους Έλληνες αθλητές για τις επιτυχίες του, αλλά και στους ανθρώπους της ΕΛΟΚ για την άρτια διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ανάρτησή του στα Social Media, ο κ. Βρούτσης χαιρέτισε την επιτυχία της διοργάνωσης αναφέροντας: «Με το άθλημα του Καράτε, λόγω της ενασχόλησης των παιδιών μου, είχα και εξακολουθώ να έχω ιδιαίτερους δεσμούς και αγάπη!

Χαίρομαι να το παρακολουθώ, να το βλέπω να ενισχύεται και πλέον εκ της θέσης μου, να συζητώ και να συνεργάζομαι για την εγχώρια και τη διεθνή ανάπτυξή του.

Και σήμερα, στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, παρακολούθησα μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καράτε, Αντόνιο Εσπίνος και τον πρόεδρο της ΕΛΟΚ, Θεόδωρο Σιετή, τους τελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κ1 Series A, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1.000 αθλητριών και αθλητών από 81 χώρες

Παγκόσμιο επίκεντρο του αθλήματος η χώρα μας αυτές τις ημέρες και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα τη σπουδαία πρόοδό μας

Μπράβο σε όλους για την εξαιρετική διοργάνωση!»

Επίσης, το «παρών» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων έδωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Cagatay Erciyes, ο πρόεδρος της WKF Αντόνιο Εσπίνος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της WKF, Χαβιέρ Εσκαλάντε και ο διευθυντής αθλήματος της ΕΛΟΚ, Κώστας Παπαδόπουλος για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα, ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της Παγκόσμιας.