Ανοιχτή Θάλασσα: Ευκαιρία πρόκρισης...μέσω Πορτογαλίας για την Ντόχα

Στο Φουντσάλ της Μαδέιρα στην Πορτογαλία διεξάγεται αύριο Σάββατο 2/12 ο αγώνας των 10χλμ της Μαραθώνιας Κολύμβησης (OW) του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου φέτος.

Ανοιχτή Θάλασσα: Ευκαιρία πρόκρισης...μέσω Πορτογαλίας για την Ντόχα

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι Άλκης Κυνηγάκης, Αστέριος Δαλδόγιαννης, Άγγελος Χριστοδούλου, Νεφέλη Ευαγγελία Γιαννοπούλου, Καλλιόπη Κανόγκα, Γιάννης Σκαρής, Γεωργία Μακρή.

Ο αγώνας αποτελεί ευκαιρία πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (3-8 Φεβρουαρίου 2024), με τον Κυνηγάκη να έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο (και στα 5χλμ) από το προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα, το περασμένο καλοκαίρι. Τελευταία ημερομηνία για την επίτευξη των κριτηρίων πρόκρισης, είναι η 19η Δεκεμβρίου.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας των ανδρών και στις 14:30 των γυναικών.

Μαζί με την ομάδα είναι και ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων της ΚΟΕ, Σπύρος Γιαννιώτης, που τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Και μόνο ότι ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα που με τη σειρά του δίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνει τη σημασία του. Αναμένονται καλές συνθήκες (σ.σ. σήμερα είχε κύμα), υπάρχει μεγάλη συμμετοχή όπως είναι αναμενόμενο, και αναμένω δυο πολύ δυνατούς αγώνες και στους άνδρες και στις γυναίκες».