Πυγμαχία: Δύο «γαλανόλευκα» μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κ22!

Η Aντωνία Γιαννακοπούλου και ο Στέλιος Κυρσανίδης προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κ22 πυγμαχίας στο Μαυροβούνιο και εξασφάλισαν τουλάχιστον στο χάλκινο μετάλλιο, ενώ την Παρασκευή (17/11) θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Πυγμαχία: Δύο «γαλανόλευκα» μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κ22!

Επιτυχίες για την ελληνική πυγμαχία στο Μαυροβούνιο!

Στη βαλκανική χώρα (και στην πόλη Μπούντβα) διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Κ22, με την Αντωνία Γιαννακοπούλου και τον Στέλιο Κυρσανίδη να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο βάθρο.

Η προπέρσινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες προκρίθηκε στα ημιτελικά της κατηγορίας των 52 κιλών ενώ διεκδικεί την πρόκριση της στον τελικό της διοργάνωσης!

Μ’ εκπληκτική εμφάνιση, επικράτησε εύκολα της, Δανής Σόφι Βίντερ Ρόσχαουγκ, (δευτεραθλήτρια κόσμου νεανίδων), περνώντας στην 4αδα κι εξασφαλίζοντας, στη χειρότερη των περιπτώσεων, το χάλκινο μετάλλιο!

Στον, σημερινό, ημιτελικό η Γιαννακοπούλου θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα Γκαμζέ Σογκουξού, που νίκησε εύκολα την Πολωνή Νικολά Ριμαζένκο.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση εξασφάλισε, στα 63,5 κιλά, ο Στέλιος Κυρσανίδης αφού επιβλήθηκε, 5-0, του, Εσθονού, Σεμτζόν Καμάνιν, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά, επίσης. Εκεί θ’ αντιμετωπίσει, σήμερα, τον Ισπανό Κοντέ Οιέρ Ιμπαρέχε.

Αντίθετα με τους προαναφερθέντες, δεν τα κατάφερε η Βασιλική Σταυρίδου στα 75 κιλά. Παρότι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της έμπειρης Ιταλίδας Μελίσα Τζέμινι (τρίτη το 2022 ευρωπαϊκό γυναικών).