Ο Μαυρωτάς σε ημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον παράνομο στοιχηματισμό

Αναχωρεί για το Ραμπάτ (Μαρόκο) ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, όπου με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin θα συμμετάσχει αύριο Τρίτη (7/11) στην ημερίδα που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών και τον Οργανισμό Αθλητικών Στοιχημάτων του Μαρόκο, με αντικείμενο τον παράνομο στοιχηματισμό.

Ο Μαυρωτάς σε ημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον παράνομο στοιχηματισμό

Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στον πιο δραστήριο διακυβερνητικό οργανισμό στα θέματα που απασχολούν τον αθλητισμό.

Ένα από αυτά είναι και η χειραγώγηση αγώνων για την αντιμετώπιση του οποίου υφίσταται και συνεχώς ενισχύεται η σύμβαση Macolin (πρόσφατα κύρωσε τη σύμβαση και η Γαλλία).

Ο παράνομος στοιχηματισμός αποτελεί το ιδανικό υπόβαθρο για τη χειραγώγηση αγώνων και η αντιμετώπισή του είναι ζωτικής σημασίας, γι' αυτό άλλωστε εκεί έχουν στρέψει τις προσπάθειές τους αρκετές χώρες και διεθνείς οργανισμοί. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα έχουν πολύ ενδιαφέρον για τα εργαλεία και τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί ή αναπτύσσονται».

Παράλληλα, στο Ραμπάτ διεξάγεται στις 8-9 Νοεμβρίου η Σύνοδος του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen), στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Μαρία Δημοπούλου, Προϊσταμένη Υποδ/νσης Ασφάλειας και Διοικητικών Κυρώσεων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και μέλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ).