Ο Σαμπάνης πρέσβης του Παναθηναϊκού στην Αλβανία

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης θα εκπροσωπεί τον σύλλογο στη γειτονική χώρα με στόχο τη στενότερη συνεργασία μέσω αθλητών και συλλόγων.

Ο Σαμπάνης πρέσβης του Παναθηναϊκού στην Αλβανία

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Λεωνίδα Σαμπάνη, ο οποίος θα είναι πρέσβης του συλλόγου στην Αλβανία.

Έναν κύκλο πρεσβευτών θα αποκτήσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μέσα από τους αθλητές που έχουν αγωνιστεί για το σύλλογο.

Η αρχή σε αυτό το εγχείρημα γίνεται με τον Λεωνίδα Σαμπάνη, ο οποίος θα είναι ο πρέσβης του συλλόγου στην Αλβανία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Λεωνίδα Σαμπάνη ως "πρέσβη" του Συλλόγου στη γειτονική χώρα.

Ο Σύλλογος ξεκινάει επαφές με αθλητές-τριες που έχουν δοξάσει το "τριφύλλι" και θα το εκπροσωπούν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται με σκοπό να υψωθεί ακόμα ψηλότερα σε όλο τον κόσμο η σημαία του Συλλόγου.

Η αρχή γίνεται από τη γειτονική Αλβανία και τον Λεωνίδα Σαμπάνη να είναι ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στη βαλκανική χώρα.

Ο αθλητής με τις σπουδαιότερες διακρίσεις στον Παναθηναϊκό σε ατομικά αγωνίσματα είναι ο 52χρονος πλέον πρώην αρσιβαρίστας.

Γεννημένος το 1971 στο Ελμπασάν με καταγωγή από την Κορυτσά κατάφερε τα εξής με την πράσινη φανέλα: Ένα παγκόσμιο ρεκόρ, μία ισοφάριση παγκοσμίου ρεκόρ, δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια και εννιά χρυσά μετάλλια και πέντε ασημένια μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αναμφίβολα άφησε τη στάμπα του στο άθλημα των δυνατών».

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Λεωνίδας Σαμπάνης ανέφερε: «Είναι τεράστια η τιμή για μένα να εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό στην Αλβανία.

Γεννήθηκα και μέχρι τα 20 μου ήμουν στην Αλβανία και θα ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ τόσο την χώρα που γεννήθηκα όσο και την ομάδα μου τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα που με αγκάλιασε. Πρόκειται για ένα τεράστιο παράσημο για μένα και με γεμίζει με ευθύνη και θέλω να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα γίνεται».

Στόχοι των πρεσβευτών του Παναθηναϊκού στις διάφορες χώρες είναι η στενότερη συνεργασία μέσω αθλητών και συλλόγων, η ακόμα μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του «τριφυλλιού» με την κάθε χώρα και η σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.