Τάε κβον ντο: Eλληνική πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό παίδων-κορασίδων του Βελιγραδίου!

Με 10  μετάλλια, η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τάε κβον ντο της κατηγορίας παίδων-κορασίδων που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Τάε κβον ντο: Eλληνική πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό παίδων-κορασίδων του Βελιγραδίου!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 10 μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάε κβον ντο που διεξήχθη στο Βελιγράδι και αφορούσε την ηλικιακή κατηγορία παίδων-κορασίδων!

Μετά την εξαιρετική πρεμιέρα της πρώτης μέρας με πέντε μετάλλια, ακολούθησαν ακόμη δύο μέρες με διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, τη δεύτερη μέρα των αγώνων οι νεαροί αθλητές κατέκτησαν τρία μετάλλια.

Στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών ανέβηκαν οι Ευάγγελος Πάντος (-160cm), Γεώργιος Σταματελιάς (-164cm) και Λαμπρινή Ασημάκη (-168cm), ενώ ο Γιώργος Ηλιόπουλος ήταν πέμπτος στο -168cm.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, η χώρα πανηγύρισε δύο χάλκινα μετάλλια αλλά και μια πέμπτη θέση με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Μπακαλέξη, Ευθύμιο Μπακαλέξη και Βασιλική Αλεξανδρίδη αντίστοιχα.

Ο απολογισμός του τριήμερου είναι δύο χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα αλλά και πέντε πέμπτες θέσεις.

Και πλέον, η Ελλάδα έφτασε τα 60 μετάλλια στη διοργάνωση από το 2005, εννέα εκ των οποίων είναι χρυσά.

Με το σύνολο των δέκα μεταλλίων η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, στον πίνακα των μεταλλίων, ενώ πανηγύρισε την πρώτη θέση στα αγόρια, αλλά και την τρίτη θέση στα κορίτσια, στις αντίστοιχες κατατάξεις.