Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων στην Αθήνα

Στην Αθήνα, τον ερχόμενο Μάιο, θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων στην Καλλιτεχνική κολύμβηση.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων στην Αθήνα

Σημειώνεται ότι, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, στην Ελλάδα (Κολυμβητήριο Σχολής Ευελπίδων) φιλοξενήθηκε και το αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με το ετήσιο Καλεντάρι του αθλήματος, η αγωνιστική περίοδος αρχίζει το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου με την Ημερίδα Αστεριών 1-7, στην Αθήνα.

Οι Χειμερινοί αγώνες προγραμματίζονται στις 2-3 Μαρτίου, οι αντίστοιχοι Κορασίδων Α’ 13-14 Ιανουαρίου και Κορασίδων Β’ 20-21 Ιανουαρίου, το Εθνικό πρωτάθλημα 28-30 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων 31/5 – 2 Ιουνίου στην Κρήτη και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων / κορασίδων Α’ & Β’ 5-10 Ιουλίου στην Αθήνα.

Πέρα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων (22-26 Μαΐου) που φιλοξενείται στην Αθήνα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων θα γίνει στη Μάλτα (12-16 Ιουνίου), τον Αύγουστο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (δεν έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες και ο τόπος), ενώ προβλέπεται φυσικά η συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (2-18 Φεβρουαρίου) που αποτελεί και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Παρίσι, 26/7 – 11 Αυγούστου).