Και σε αθλητές το «μεταφορικό ισοδύναμο»

Έμπρακτη στήριξη των αθλητών της νησιωτικής Ελλάδας από την Πολιτεία αποτελεί το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» για τον αθλητισμό που τέθηκε επισήμως σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη (18/10).

Και σε αθλητές το «μεταφορικό ισοδύναμο»

Το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης των νησιωτών αθλητών ατομικών αγωνισμάτων, κατόχων Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (Μ.Α.Ν), για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες. Σε δεύτερο χρόνο, το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» θα επεκταθεί και σε νησιώτες αθλητές ομαδικών αθλημάτων.

Η κοινωνική παροχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει στόχο την οικονομική στήριξη και ελάφρυνση των αθλητών που ζουν σε νησιά και όλα αυτά τα χρόνια επιβαρύνονταν με τα υψηλά έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς και από τα γήπεδα/στάδια διεξαγωγής αγώνων.
Θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά με αφορμή τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου, που θα διεξαχθούν στην Κω το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δηλαδή από 20 έως και 21 Οκτωβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), η εφαρμογή του "Μεταφορικού Ισοδύναμου" είναι άλλη μια θετική εξέλιξη για τον ελληνικό αθλητισμό, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ