Φιλιππίνες: «Ειδικό αίτημα» στη ΔΟΕ για τη συμμετοχή του Πακιάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Οι Φιλιππίνες υπέβαλαν «ειδικό αίτημα» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ώστε ο πυγμάχος Μάνι Πακιάο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους, παρόλο που ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πάνω από το όριο ηλικίας.

Φιλιππίνες: «Ειδικό αίτημα» στη ΔΟΕ για τη συμμετοχή του Πακιάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο 44χρονος Πακιάο, αποσύρθηκε από την επαγγελματική πυγμαχία το 2021 σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να γίνει πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Το όριο ηλικίας για τους Ολυμπιακούς πυγμάχους είναι τα 40 έτη. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των Φιλιππίνων Αβραάμ Τολεντίνο είπε στο γαλλικό πρακτορείο (AFP) ότι έστειλε επιστολή στη ΔΟΕ πριν από δύο εβδομάδες σχετικά με το θέμα του Πακιάο.

«Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, καλύτερος από άλλους αθλητές», διαβεβαίωσε ο Τολεντίνο, περιγράφοντας τον Πακιάο ως «εικονίδιο της πυγμαχίας» που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην εικόνα αυτού του αθλήματος.

Ο Τολεντίνο εξήγησε ότι το «ειδικό αίτημα» για τον Πακιάο δεν θα επηρεάσει τις πιθανότητες άλλων Φιλιππινέζων πυγμάχων να προκριθούν στο Παρίσι.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα ήταν μια ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρο της ζωής μου να κερδίσω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», δήλωσε σήμερα (10/10) ο Πακιάο στο AFP.

Ο Πακιάο, ο οποίος κέρδισε πολλούς παγκόσμιους τίτλους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες βάρους, δεν συμμετείχε ποτέ στους Αγώνες.

Επέμεινε ότι δεν ήταν «πολύ μεγάλος» για να αντιμετωπίσει νεότερους πυγμάχους, δηλώνοντας ότι ένιωθε σαν να ήταν «30 ή 28»: «Είναι το μυστικό του Μάνι Παικιάο», είπε.