Ανοιχτή Θάλασσα: Ο Ούγγρος Μάτε Κάρπατι κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Κέρκυρας

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, στη Κέρκυρα.

Ανοιχτή Θάλασσα: Ο Ούγγρος Μάτε Κάρπατι κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Κέρκυρας

Ο αγώνας ήταν 5χλμ. Ο Ούγγρος Μάτε Κάρπατι με χρόνο 57.28.8 ήταν ο πρώτος «χρυσός» νικητής του πρωταθλήματος. Στα τελευταία μέτρα πήρε τη πρωτοπορία και την κράτησε. Δήλωσε κατενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του, τη διοργάνωση, βεβαίως την νίκη του και όπως είπε: «Η προετοιμασία μας είχε να κάνει με τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων όπου τα πήγαμε καταπληκτικά και για αυτούς τους αγώνες». Τον ακολούθησε με 57.56.7 ο Ιταλός Μικέλε Πιτζόλι και τρίτος ήταν ο Γερμανός Λέο Λέβερκους με 57.57.6.

Ο Αντώνης Σερτζετάκης τερμάτισε 8ος, με χρόνο 58.12.0. Τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Πάρα πολύ ωραία, το διασκέδασα πολύ, κουράστηκα όμως και πάρα πολύ αλλά είναι μέρος του αγώνα. Είναι σημαντικό για ένα που συμμετέχω σε αγώνες στη χώρα μου, και αυτό που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση να προσπαθήσω περισσότερο». Ο Αντώνης ανήκει στον Ωρίωνα Ηρακλείου και προπονείται με την Βάνα Μπακούση.

Στη 14η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Πετράκης με 59.40.2 και στη 15η ο Κωνσταντής Χουρδάκης με 59.43.7. Κρητικοί και οι δύο, στους «Αργοναύτες» Ηρακλείου ο πρώτος με προπονητή τον Κων/νο Φιλίκα στον Τρίτωνα Ηρακλείου με τον Γιώργο Σουρδή η δεύτερος. Για μια «ωραία εμπειρία στη πρώτη μου συμμετοχή με τον Εθνική ομάδα» έκανε λόγο ο Πετράκης: «εύχομαι και ελπίζω η χώρα μας να αναλάβει και άλλες τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις».

«Και για μένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, δύσκολη η κούρσα σε μια πολύ ωραία πίστα. Πήρα αρκετά καλά, σε γνώριμα μέρα και σε μια επιτυχημένη διοργάνωση», πρόσθεσε ο Χουρδάκης.

Στον αγώνα 5χλμ κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, στη Κέρκυρα, επικράτησε η Αμέλια Μπλοκσάιτζ από τη Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 1:00.20.0. Η Νάπσουγκαρ Νάγκι από την Ουγγαρία ήταν δεύτερη με 1:01.36.1, και τρίτη η ισπανίδα Άλμπα Ρούμπιο Βιλόρια 1:01.52.1.

Στην 7η θέση βρέθηκε η Αντωνία Ρακοπούλου, αθλήτρια του Ολυμπιακού πλέον (και προπονητή τον Νίκο Γέμελο), με επίδοση 1:02.51.4, στην 8η η Ειρήνη Ψαρουδάκη (Ωρίωνας Ηρακλείου, προπονήτρια η Βάνα Μπακούση) με 1:02.54.6 και στη 15η η Ελισάβετ – Μαρία Ναστοπούλου (ΑΝΟ Γλυφάδας και προπονητής ο Μίλτος Κανελλόπουλος) με χρόνο 1:03.40.8.

Και για τα τρία κορίτσια της εθνικής μας, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μια βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που τη χαρακτήρισαν «δύσκολη αλλά συνάμα ευχάριστη. Το ευχαριστηθήκαμε και είμαστε πολύ περήφανες και για το γεγονός που αγωνισθήκαμε στην πατρίδα μας. Υπήρχαν δυσκολίες, και είμαστε ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα που φέραμε».