Μεσόγεια 2023: Με εφαλτήριο τον αθλητισμό στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας

Αθλητισμό και κοινωνική συνεισφορά θα περιλαμβάνει και αυτή τη χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια».

Μεσόγεια 2023: Με εφαλτήριο τον αθλητισμό στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας

Αθλητισμό και κοινωνική συνεισφορά θα περιλαμβάνει και αυτή τη χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα συγκεντρωθούν σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου, με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, να προσφερθούν σε κατοίκους της Θεσσαλίας. Οι πίστες μάχης του αθλητικού Survivor αλλά και ο «Δρόμος Ελπίδας» θα πραγματοποιηθούν με αυτόν τον στόχο. Το Survivor θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής (22/9, 19:00) και ο «Δρόμος Ελπίδας» στις 23/9 (18:00), θα έχει απόσταση 5.000 μ. και θα μπορούν να πάρουν μέρος μικροί και μεγάλοι. Το μπλουζάκι που θα φορούν οι αγωνιζόμενοι θα φέρει το μήνυμα «Τρέχω για σένα».

Σύμμαχοι σε αυτές τις δράσεις θα είναι η τραγουδίστρια Τάμτα, η Ολυμπιονίκης Μιρέλα Μανιάνι και ο παλαιός αθλητής του ύψους Δημήτρης Κοκότης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Καρδίτσα. Τις πίστες μάχης του αθλητικού Survivor θα συντονίσει εθελοντικά η Ασημίνα Χατζηανδρέου, που συμμετείχε στο «Survivor All Star». Οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Το βασικό αθλητικό «μενού» της διοργάνωσης περιλαμβάνει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Διασχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής. Στο Διασχολικό Πρωτάθλημα, ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 σχολεία, τα οποία θα εκπροσωπηθούν με περισσότερους από 1.500 μαθητές και μαθήτριες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ο αθλητισμός θα «συναντήσει» την επιστήμη καθώς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, να μυηθούν στα μυστικά του διαστήματος, θα υπάρξουν από το Ίδρυμα Ευγενίδου επιδείξεις πειραμάτων βιολογίας και χημείας, προσομοιωτές, διαγωνισμός μαγειρικής, καραόκε και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως ο αγώνας «Τρέξε με το παιδί σου». Το πρωί της Παρασκευής, το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» με παιδιά του Ιδρύματος θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, με δέντρα από το We4all.