Τεχνική Κολύμβηση: Φινάλε με άλλα πέντε μετάλλια στην Ανοιχτή Θάλασσα

Με πέντε ακόμη μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα την εντυπωσιακή παρουσία της στην Τεχνική Κολύμβηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, το απόγευμα Σάββατου (16/9), στο Ηράκλειο της Κρήτης, αυτή τη φορά στα αγωνίσματα της Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water).

Τεχνική Κολύμβηση: Φινάλε με άλλα πέντε μετάλλια στην Ανοιχτή Θάλασσα

Το ένα από αυτά ήταν χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα.

Αναλυτικά:

Στην κούρσα των 4 χιλιομέτρων επιφάνεια Ανδρών κυριάρχησε ο Μάριος Αρμουτσής, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 38:43.5, ενώ το ασημένιο πήρε ο Ηλίας Καλφίδης με επίδοση 38:44.9.

Η Εθνική μας ομάδα, με τους Μάριο Αρμουτσή, Αθανασία Καρατσιβή, Ηλία Καλφίδη και Σοφία Αναστασία Τσιάνου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη μικτή σκυταλοδρομία 4 Χ 2 χλμ. επιφάνεια με 1ώρ.19:14.8.

Στο αγώνισμα των 2 χλμ. διπλά πέδιλα ο Γιώργος Μαντζάκος, με 22:27.3 πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης το χάλκινο κατέκτησε στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων επιφάνεια Γυναικών η Σοφία Αναστασία Τσιάνου με 45:35.6.

H ελληνική αποστολή της Τεχνικής Κολύμβησης ολοκλήρωσε τους αγώνες στο Ηράκλειο με τη θριαμβευτική πρωτιά στον πίνακα των μεταλλίων με συνολικά 19 μετάλλια, από τα οποία 8 χρυσά, 5 ασημένια και 6 χάλκινα. Δεύτερη η Ιταλία με 19, αλλά λιγότερα χρυσά (6-6-7) και τρίτη η Αίγυπτος με 8 (2-2-4).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, για το πώς έρχονται οι επιτυχίες στο άθλημα της Τεχνικής κολύμβησης. Το μυστικό μας είναι η συστηματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας. Το μέλλον μας ανήκει».