Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Την Τρίτη (12/9) τα καθοριστικά ματς της Ελλάδας για την πρόκριση

Την Τρίτη (12/9) οι εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα παλέψουν για την πρόκριση στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ: Την Τρίτη (12/9) τα καθοριστικά ματς της Ελλάδας για την πρόκριση

Μετά τις ήττες στην πρεμιέρα των γκρουπ οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκαναν τη Δευτέρα το ρεπό τους στο Μάλμε και την Τρίτη τα δίνουν όλα στην καθοριστική τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, οι άνδρες απέναντι στην Ουγγαρία και οι γυναίκες κόντρα στην Ισπανία.

Τα βαθμολογικά δεδομένα έγιναν ξεκάθαρα σήμερα μετά τη 2η αγωνιστική. Η Πορτογαλία στο 4ο γκρουπ των ανδρών έκαμψε την Ουγγαρία με 3-1 κι επιβεβαίωσε τον ρόλο της επικεφαλής. Η διοργανώτρια Σουηδία στο 8ο γκρουπ των γυναικών ξεπέρασε την Ισπανία με 3-2 κι επίσης διασφάλισε την πρωτιά. Αυτό σημαίνει ότι νίκη αύριο με οποιοδήποτε σκορ δίνει την προνομιούχο 2η θέση στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα με τους άνδρες αναλογικά να έχουν μεγαλύτερες αξιώσεις και τις γυναίκες να θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για την υπέρβαση. Στις 17:00 δική μας ώρα στο τραπέζι 4 αγωνίζεται η εθνική ανδρών και στις 20:00 στο ίδιο τραπέζι η αντίστοιχη των γυναικών.

Στο 4ο γκρουπ των ανδρών η Ελλάδα είχε χάσει 3-1 στην 1η αγωνιστική από την Πορτογαλία και για σήμερα είχε προπόνηση και ξεκούραση. Το πρόγραμμα περιλάμβανε το δεύτερο και τελευταίο ματς των Ιβήρων στο γκρουπ και το πρώτο της Ουγγαρίας. Οι πρώην νικητές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και των Ευρωπαϊκών Αγώνων ομαδικού ήταν το φαβορί για τη νίκη, αλλά πέρασε μεγάλη δυσκολία μέχρι να δικαιώσει τις προβλέψεις. Στο τελικό 3-1 ήταν ξανά ο Μάρκος Φρέιτας μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς επικράτησε και στα δύο ατομικά του ματς, όπως χτες εναντίον μας. Άνοιξε το σκορ όταν έκαμψε με 3-2 και στην παράταση του 5ου σετ τον Άνταμ Ζούντι και το έκλεισε με 3-0 απέναντι στον Μπένκε Μαγιόρος.

Ο Τιάγκο Απολόνια από τη θέση 2 είχε νικήσει νωρίτερα 3-0 σετ τον Μαγιόρος, ενώ ενδιάμεσα είχε θετικό αποτέλεσμα για τους Μαγυάρους ο Τάμας Λάκατος όταν ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Ζοάο Μοντέιρο.

Ο Νάντορ Ετσέκι είναι 4ος παίκτης της Ουγγαρίας, η εθνική μας θυμίζουμε αγωνίζεται στη Σουηδία με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο και Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Στον πάγκο είναι ο Κώστας Βατσακλής και την προσπάθεια ενισχύει εκτάκτως ως φυσιοθεραπευτής και βοηθός προπόνησης ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος επειδή βρισκόταν στη Σουηδία για προπονήσεις με τη Ρέκορντ.

Στο 8ο γκρουπ των γυναικών η Ελλάδα άρχισε την Κυριακή τους αγώνες της με ήττα 3-0 από την επικεφαλής Σουηδία. Σήμερα ήταν και για εκείνη μέρα προπόνησης και ξεκούρασης. Στη 2η αγωνιστική η οικοδέσποινα είχε σκληρή αναμέτρηση με την Ισπανία, η οποία στηρίζεται σε δύο αθλήτριες κινεζικής καταγωγής.

Η Σουηδία πήρε δύο φορές το προβάδισμα, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και τελικά έφτασε με 3-2 στην πολυπόθητη νίκη μπροστά στους φιλάθλους της και στην 1η θέση στο γκρουπ με το τελευταίο ματς να κρίνεται στα πέντε σετ.

Από τη θέση 1 η Λίντα Μπέργκστρομ με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού νίκησε με ανατροπή από 0-2 τη Σοφία Σουάν Ζανγκ (παράταση στο «κόντρα» σετ) κι εν συνεχεία έχασε από τη Μαρία Σιάο με 3-1. Η Φελίπα Μπέργκαντ κατέβαλλε με 3-0 σετ τη (μοναδική γηγενή Ισπανίδα) Γιάνα Ριέρα στο τρίτο στη σειρά ματς και στο τέλος η Κριστίνα Σέλμπεργκ ξεπέρασε τη Ζανγκ με 3-2. Για την Ισπανία η Σιάο είχε και δεύτερη νίκη εναντίον της Σέλμπεργκ με 3-0.

Η χώρα της ιβηρικής που είναι στον 1 βαθμό έχει ακόμα στη σύνθεση τη Μαρία Μπερθόζα. Η ισόβαθμή της Ελλάδα παρατάσσεται με τις Κατερίνα Τόλιου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον πάγκο είναι ο Γιώργος Καρύτσας.