ΕΟΕ: Υποτροφίες σε Μίτα, Μπίλα, Κατζουράκη

Σημαντικές αποφάσεις για επιχορηγήσεις αθλητών και Ομοσπονδιών για κάλυψη εξόδων της Ολυμπιακής προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», πήρε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΕΟΕ: Υποτροφίες σε Μίτα, Μπίλα, Κατζουράκη

Οι πρωταθλητές Μάκης Μίτας (σκοποβολή), Στέργιος Μπίλας (κολύμβηση) και Έμμα Κατζουράκη (σκοποβολή) θα πάρουν το πρώτο μέρος της υποτροφίας ύψους 5.000 ευρώ που αποφάσισε η ΕΟΕ να δώσει σε όσους προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Επίσης, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά, θα δοθούν συνολικά 115.800 ευρώ στις παρακάτω Ομοσπονδίες για την προετοιμασία αθλητών:

  • 60.000 ευρώ στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) για το σύνολο της Προ-Ολυμπιακής ομάδας.
  • 14.000 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για τη συμμετοχή των Κουγιουμτσίδη Γιώργου, Πρεβολαράκη Γιώργου, Κεσσίδη Λαοκράτη, Ηλία Παγκαλίδης και Μαρίας Πρεβολαράκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης.
  • 27.500 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο για το σύνολο της Προ-Ολυμπιακής ομάδας.
  • 9800 ευρώ στον πρωταθλητή του Τριάθλου Παναγιώτη Μπιτάδο για προετοιμασία.

Επίσης θα δοθούν ως επιχορηγήσεις, ποσό 30.000 ευρώ στην ΕΦΟΕΠΑ από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη της ΔΟΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Αθλήματος 2021-2024», καθώς και θα χρηματοδοτηθεί το δεύτερο τεχνικό σεμινάριο προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας περιόδου 2021-2024, με ποσό 10.000 ευρώ.

Επίσης μετά από εισήγηση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, οι αθλητές που πήραν μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 θα επιχορηγηθούν με 5.000 ευρώ για το χρυσό, 3.000 για το ασημένιο και 2.000 για το χάλκινο, στις περιπτώσεις Ολυμπιακών αθλημάτων. Στα μη Ολυμπιακά αθλήματα τα ποσά θα είναι 2.500, 1.500 και 1000 ευρώ.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα γίνουν στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζεται να στέκεται στο πλευρό των αθλητών και των αθλητριών και να στηρίζει την προσπάθεια τους για πρόκριση και για διάκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Τα χρήματα αυτά πάνε κατευθείαν στους αθλητές αποκλειστικά για την Ολυμπιακή προετοιμασία τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.