Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Σπουδαίες εμφανίσεις από τα κορίτσια της δικώπου και του διπλού

Δυο τεράστιες προκρίσεις επιφύλασσε για τα ελληνικά κουπιά η τρίτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο Βελιγράδι.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Σπουδαίες εμφανίσεις από τα κορίτσια της δικώπου και του διπλού

Δύο σπουδαίες κούρσες, δυο τεράστιες προκρίσεις επιφύλασσε για τα ελληνικά κουπιά η 3η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο Βελιγράδι. Δυο προκρίσεις από τα γυναικεία πληρώματα της δικώπου και του διπλού σκιφ ελ βαρών που τα φέρνουν πολύ κοντά στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Την αρχή έκαναν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο των γυναικών όπου μπήκαν δυναμικά στην κούρσα των επαναληπτικών, είχαν τον απόλυτο έλεγχο καθ'όλη τη διάρκειά της και παρά την επίθεση που δέχθηκαν στα τελευταία μέτρα από τα αντίπαλα πληρώματα της Ισπανίας και της Δανίας κράτησαν τη θέση τους και έπεσαν πρώτες στον τερματισμό σε χρόνο 7:03.32.

Μαζί με τη νίκη πήραν και την πολύ σημαντική πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Πέμπτη το μεσημέρι και αν περάσουν στον τελικό θα σφραγίσουν αυτόματα και το εισιτήριο για το Παρίσι. Ωστόσο ο δρόμος είναι ανοιχτός και από τον Τελικό Β αφού και από εκεί τα πέντε πρώτα από τα έξι πληρώματα προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εξαιρετική εμφάνιση και για το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τη Ζωή Φίτσιου και τη Μιλένα Κοντού να κάνουν μια κυριαρχική κούρσα στον επαναληπτικό, να παίρνουν από τα πρώτα κιόλας μέτρα την πρωτοπορία και να την διατηρούν ως τον τερματισμό μην αφήνοντας κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης στις αντιπάλους τους που πάλευαν για τη 2η θέση που επίσης έδινε πρόκριση στα ημιτελικά.

Μάλιστα το ελληνικό πλήρωμα ήταν το μοναδικό που κατέβηκε σε χρόνο κάτω από 7 λεπτά, έκανε 6:58.89 αφήνοντας αρκετά πίσω τις Ελβετία και Αυστρία που προσπάθησαν να διεκδικήσουν την 1η θέση. Και αυτό το πλήρωμα θα αγωνιστεί την Πέμπτη το πρωί στον ημιτελικό με στόχο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό που θα σημάνει και αυτόματα πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Υπενθυμίζεται ότι εισιτήριο για το Παρίσι δίνει και η 1η θέση του Τελικού Β' αφού από το Βελιγράδι θα δοθούν 7 εισιτήρια.

Την Τετάρτη (6/9) το πρόγραμμα του Παγκοσμίου περιλαμβάνει 4 πολύ σημαντικές ελληνικές συμμετοχές. Πιο συγκεκριμένα στις 12:12 (ώρα Ελλάδας) οι Ευαγγελία Φράγκου-Σοφία Δαλίδου θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό του διπλού γυναικών και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό.

Στη συνέχεια στις 12:26 ο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί στον προημιτελικό του σκιφ ανδρών με στόχο μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά, στις 13:57 οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου θα αγωνιστούν στον προημιτελικό του διπλού ελ βαρών με στόχο μια θέση από την 1η ως την 3η που δίνουν πρόκριση για τα ημιτελικά, στις 14:53 οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης θα πάρουν μέρος στον προημιτελικό του διπλού έχοντας κι αυτοί στόχο μια θέση από την 1η ως τη 3η προκειμένου να προκριθούν στα ημιτελικά.