Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Σειρά των Ελληνίδων τη Δευτέρα (3/9)

Μετά την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά των Ντούσκου, Γκαϊδατζή/Παπακωνσταντίνου και Παλαιοπάνο/Καλανδαρίδη κατά την 1η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου, αύριο Δευτέρα (4/9) είναι η σειρά τριών ελληνικών πληρωμάτων γυναικών να ριχτούν στη «μάχη» της πρόκρισης. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Σειρά των Ελληνίδων τη Δευτέρα (3/9)

Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο ξεκινούν πρώτες από τα ελληνικά πληρώματα και συγκεκριμένα στις 11:21 ώρα Ελλάδας. Μαζί τους τα πληρώματα από Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Χιλή και Ρωσία που αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι. Η νικήτρια της προκριματικής σειράς θα περάσει απευθείας ημιτελικό και θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, καθώς στο Βελιγράδι θα δοθούν 11 εισιτήρια. Μόνο μια χώρα δηλαδή από τη 12άδα θα αποκλειστεί.

Στις 12:10 ώρα Ελλάδας θα βρεθούν στην εκκίνηση του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού. Τα δυο κορίτσια θα έχουν δίπλα τους τα πληρώματα των Γαλλίας, Πολωνίας, Ιταλίας και Καναδά με τις δυο νικήτριες της κούρσας να προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα σκάφη να πηγαίνουν επαναληπτικό. Υπενθυμίζεται ότι το αγώνισμα στο Βελιγράδι δίνει 7 εισιτήρια για το Παρίσι.

Η τελευταία ελληνική συμμετοχή για τη Δευτέρα (4/9) είναι στις 12:46 ώρα Ελλάδας με το πολύ νέο πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών με τις Ευαγγελία Φράγκου και Σοφία Δαλίδου. Δίπλα τους θα έχουν τρεις βάρκες από τη Ρουμανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα επιδιώξουν να πάρουν τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις, ώστε να περάσουν απευθείας στα ημιτελικά. Αν τα καταφέρουν θα είναι σχεδόν αγκαλιά με το εισιτήριο για το Παρίσι, αφού οι 11 από τις 12 βάρκες των ημιτελικών θα πάρουν τη πρόκριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ