Κωπηλασία: Αναχώρησε για το Βελιγράδι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών η Εθνική ομάδα

Με αισιοδοξία και πίστη ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους αναχώρησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας για το Βελιγράδι προκειμένου να λάβουν μέρος στη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς  το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

Κωπηλασία: Αναχώρησε για το Βελιγράδι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών η Εθνική ομάδα

Με αισιοδοξία και πίστη ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους αναχώρησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας για το Βελιγράδι προκειμένου να λάβουν μέρος στη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών από 3-10 Σεπτεμβρίου που φέτος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού όπως γίνεται πάντα κάθε τέσσερα χρόνια θα δώσει και τα περισσότερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του χρόνου το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Και τα έξι ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες με πρώτο και καλύτερο τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο τον Στέφανο Ντούσκο που θα πρέπει να καταλάβει μια από τις 9 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης «Είμαι καλά προετοιμασμένος , η προετοιμασία πήγε καλά . Φυσικά ο στόχος μου είναι να «κλειδώσω» πρώτα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 και ο επόμενος στόχος μετά τα ημιτελικά να περάσω στον τελικό , οπότε θα εξασφαλίσω την πρόκριση και να μπορέσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Οι χρόνοι που κάναμε στο Σχοινιά ήταν αρκετά καλοί και ελπίζουμε και οι καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε να είναι με το μέρος μας και να είμαστε φορμαρισμένοι στις κούρσες».

Στην δίκωπο των γυναικών ένα σχετικά νέο πλήρωμα η Χριστίνα Μπούρμπου με την Ευαγγελία Αναστασιάδου θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στα 11 πρώτα πληρώματα για να ταξιδέψουν στο Παρίσι. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου τόνισε κατά την αναχώρηση «Είμαστε αρκετά έτοιμες έχουμε προετοιμαστεί καλά τους τελευταίους δυο μήνες στο σχοινιά είμαστε μέσα στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει και θα έλεγα και καλύτερα . Στοχεύουμε σίγουρα στην πρόκριση πρώτα απ όλα γιατί προκρίνονται 11 πληρώματα από το αγώνισμά μας και μετά στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόκριση έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά θα το παλέψουμε μέχρι τέρμα , είμαστε αισιόδοξες και νομίζω θα τα καταφέρουμε».

Νέα εμπειρία και για το διπλό ελαφρύ των γυναικών με τις Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού να ψάχνουν μια θέση μέσα στα πρώτα 7 πληρώματα. «Αν έρθει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς θα έρθει και η διάκριση οπότε σε πρώτο πλάνο είναι το εισιτήριο για το Παρίσι» τόνισε η Φίτσιου και συμπλήρωσε « Δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς γι αυτό τον αγώνα, τον περιμένουμε πως και πως και θεωρώ ότι από την πλευρά μας έχουμε κάνει ότι καλύτερο. Είμαστε απαλλαγμένες από κάθε άγχος και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αρέσει να κάνουμε. Να βγάλουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει τόσο καιρό».

Πλήρωμα μόλις δυο εβδομάδων το διπλό βαρύ με τις μικρές της παρέας Ευαγγελία Φράγκου-Σοφία Δαλίδου ψάχνουν μια θέση μέσα στα πρώτα 11 πληρώματα για να πάνε στους Ολυμπιακούς . Χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Φράγκου αναφέρει «Είμαστε ένα πολύ νέο πλήρωμα , μόλις δυο εβδομάδων αλλά έχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία στην προπόνηση μέχρι τώρα κι αυτό μας κάνει αισιόδοξες. Άγχος δεν υπάρχει , είμαστε και οι δυο πολύ μικρές σε ηλικία, πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγχρονισμένες και δεμένες μέσα στη κούρσα κι αυτό είναι το πιο δύσκολο ως νέο πλήρωμα που είμαστε. Παρόλα αυτά έχουμε δείξει και οι δυο ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οπότε πιστεύω σ αυτή τη βάρκα».

Στο αντίστοιχο διπλό των ανδρών οι ποιο έμπειροι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος θα επιδιώξουν επίσης να μπουν στα 11 πρώτα πληρώματα για να προκριθούν «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, κάναμε ένα τεστ στη Λουκέρνη και βγήκαμε 11οι , τόσα είναι και τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς , βέβαια οι χώρες είναι 30. Η προετοιμασία πήγε ακριβώς όπως θέλαμε και γι αυτό μας έχει φύγει ένα άγχος με το Θανάση γιατί τα έχουμε δώσει όλα, οπότε πάμε να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό. Ο πρώτος στόχος είναι σίγουρα η πρόκριση και μετά ο τελικός. Η εμπειρία που έχω από τέτοιους αγώνες μου λέει ότι πρέπει να κοιτάμε τη κάθε κούρσα ξεχωριστά και να πηγαίνουμε βήμα βήμα στο επόμενο στάδιο» τόνισε ο Γιάννης Καλανδαρίδης .

Πολύ καλα δείγματα έχουν δείξει στο διπλό ελαφρύ οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής και δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα από τα 7 εισιτήρια που οδηγούν στο Παρίσι. «Είμαστε πανέτοιμοι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το βγάλουμε όλο αυτό και στον αγώνα. Είμαστε προετοιμασμένοι και ψυχολογικά γι αυτό τον αγώνα ενώ και η χημεία μας με τον Αντώνη είναι πολύ καλή. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά τη διοργάνωση να πλασαριστούμε στα καλύτερα πληρώματα για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή συνέχεια» δήλωσε ο Πέτρος Γκαϊδατζής.

Μαζί με την υπόλοιπη αποστολή αναχώρησε και ο Κύπριος σκιφίστας Αλέξανδρος Ζησιμίδης που θα διεκδικήσει και αυτός ένα από τα εννέα εισιτήρια μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο. «Πρώτος μου στόχος είναι η πρόκριση, εννιά αθλητές θα την πάρουν ωστόσο ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος αφού παίρνουν μέρος 48 σκιφ αλλά έχω προετοιμαστεί κατάλληλα μαζί με τα παιδιά της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο Σχοινιά, σα μια οικογένεια κι ευελπιστούμε για το καλύτερο» τόνισε ο Κύπριος κωπηλάτης

Μαζί με τους αθλητές αναχώρησαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Πέτρου , Γιάννης Τσαλούχος ο γιατρός της ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης , η φυσικοθεραπεύτρια Ιωάννα Πούκα ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας . Στο Βελιγράδι θα ενσωματωθεί με την ομάδα και ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε για να αποχαιρετήσει την Εθνική ο έφορος Εθνικών ομάδων και δις Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος