Ο Τζόσουα κέρδισε σε επτά γύρους με νοκ άουτ τον Ελένιους στο Λονδίνο

Ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Άντονι Τζόσουα χρειάστηκε επτά γύρους για να νικήσει τον Φινλανδό Ρόμπερτ Ελένιους με νοκ-άουτ στον αγώνα τους στα βαρέα βάρη στο Λονδίνο.

Ο Τζόσουα κέρδισε σε επτά γύρους με νοκ άουτ τον Ελένιους στο Λονδίνο

Ο 39χρονος Ελένιους, επιλέχθηκε την τελευταία στιγμή για να αντικαταστήσει τον Βρετανό Ντίλιαν Γουάιτ σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω «μη ευνοϊκών αποτελεσμάτων ανάλυσης» κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ.

Ο Φινλανδός, ο οποίους στην επαγγελματική του καριέρα έχει 32 νίκες για 4 ήττες, τέθηκε νοκ άουτ τον Οκτώβριο στον πρώτο γύρο από τον Αμερικανό Ντιντέι Γουίλντερ.

Στο Λονδίνο, απέφυγε την επανάληψη αυτού του ταπεινωτικού περιστατικού, ο Τζόσουα ήταν επιφυλακτικός, τόσο πολύ που άρχισαν να ακούγονται αποδοκιμασίες στον 3ο γύρο στις κερκίδες της κατάμεστης Arena 02.

Αλλά λίγο αργότερα στον ίδιο γύρο, με δύο ισχυρά κτυπήματα στο πρόσωπο ο Τζόσουα «σημάδεψε» την αρχή του τέλους για τον Ελένιους.

Ο Φινλανδός βετεράνος ολοκλήρωσε τον 5ο γύρο με ματωμένη μύτη. Στη συνέχεια «επέζησε» από τον 6ο γύρο, αν και ο Τζόσουα τον χτύπησε με ένα εκπληκτικό αριστερό άπερκατ. Τέλος, ο Τζόσουα χάρισε στους θαυμαστές του το θέαμα που είχαν έρθει να δουν, βγάζοντας νοκ άουτ τον Ελένιους στον 7ο γύρο.

Ο Ελένιους ήταν για λίγο αναίσθητος αλλά τελικά σηκώθηκε στα πόδια του πριν αγγίξει τα γάντια με τον 33χρονο αντίπαλό του ως ένδειξη σεβασμού.

πηγή: ΑΠΕ